Cursus : De wijsheid van de Tarot: De kleine Arcana

Tweewekelijks op maandagavond van 20 - 22:15 u. Geen voorkennis nodig. Je kunt beginnen met de cursus over de kleine Arcana maar je kunt tevens beginnen met de cursus over de grote Arcana, beide onderdelen van de Tarot zijn los van elkaar te gebruiken en er starten 2 maal per jaar weer nieuwe reeksen (Er loopt meestal ook cursus voor beginners en gevorderden over De Grote Arcana)

De tarot is veel meer dan de meesten onder ons denken.
De tarotkaarten geven ons menselijk leven in beelden weer. Ze bevatten een diepe wijsheid en esoterische kennis over de structuur en de diepere betekenis van het leven van de mens op aarde. Het is een soort bijbel in plaatjes. In combinatie met elkaar bevatten ze tevens alle situaties waarin wij ons kunnen bevinden, zowel innerlijk als uiterlijk.

Door de kaarten te leren begrijpen en wijs te gebruiken kun je je inzicht in jezelf, in anderen en in het leven verdiepen.
We gaan bekijken wat we uit de tarot kunnen leren over de zin van ons bestaan, van de situaties en problemen die we in ons eigen dagelijks leven tegenkomen. De tarot kan ons inzicht verschaffen in hoe best om te gaan met lastige en minder lastige situaties in ons leven en wat we uit die situaties kunnen leren.
Een cursus met praktijk en veel esoterie, zelfkennis, intuÔtie.... We leren informatie uit de tarotkaarten halen en gaan de kaarten in de cursus vooral ook praktisch, voor onszelf, gebruiken om inzicht te krijgen in onszelf en de situaties die we op ons pad tegenkomen. Het is zeker niet de bedoeling om allerlei spectaculaire voorspellingen te gaan doen, we gebruiken de tarot op een verstandige, verantwoordelijke manier, die opbouwend is in je leven. Levenswijsheid is het sleutelwoord.

De grote Arcana bestaat uit 22 kaarten van de tarot. Je kunt met deze kaarten werken los van de kleine Arcana, maar ook later de reeks over de kleine Arcana volgen. (Indien je een les mist wordt die opgenomen en naar je gemaild)

"Een ideale opstart als je je werkelijk in de tarot wilt verdiepen, ook voor mensen die al een tijdje met de tarot bezig zijn is deze benaderingswijze van de tarot zeer verrijkend".

Geen voorkennis vereist

Door Margot Dorren

Margot Dorren is reeds meer dan 25 jaar met zelfkennis, esoterie en de tarot bezig en geeft consulten, cursussen en workshops, vooral gericht op inzicht in jezelf en de situaties waarin je je bevindt om van daaruit het begrip te laten ontstaan wat je eraan kunt doen. Het is voor haar vooral belangrijk dat er op een wijze en verantwoorde manier met de tarot en esoterie in het algemeen wordt omgegaan. Ze is tevens oprichtster van de kleine bron vzw, lees meer op www.margotdorren.be

Na deze reeks van 7 lessen over de kleine Arcana is het mogelijk om de andere reeks van 7 lessen over de grote Arcana te volgen. Zodat men met de volledige tarot leert werken.
Waar :
De Kleine Bron
Vrijdagmarkt
2000 Antwerpen
Telefoonnummer :
0486 20 19 26 - Reserveren is verplicht
Tarief :
139,00
Publiek :
Vanaf 20 jaar
Internet :
http://www.dekleinebron.be/index.php?page=detail&id=3205
Toegevoegd door :
De kleine bron vzw

Maandag: van 20:00 tot 22:15

Van 16 september tot 9 decemberNieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Verbinden met jezelf, Sumi-e
( 23 september - Antwerpen 6)
Mindfullnesstraining basis
(Van 17 september tot 26 november - Antwerpen 1)
Medische basiskennis B (vrijdag)
(Van 20 september 2019 tot 7 februari 2020 - Antwerpen 1)
Medische basiskennis A (WE)
(Van 20 september 2019 tot 4 januari 2020 - Antwerpen 1)
Innerlijk kind - jaartraining
(Van 22 september 2019 tot 14 juni 2020 - Antwerpen 1)