Dag van de Molenberg '19 - benefiet voor de Oude Molen

Draag je steentje bij voor de Oude Molen !

* Kom naar het vierde benefietfeest ten voordele van de Oude Molen op de Betekomse Molenberg. De Molenwerkgroep heeft nu je steun nodig om dit unieke monument -de middeleeuwse ijzerzandstenen ruïne van een windmolen- te restaureren als uitkijktoren over de Demervallei. Nu het goedgekeurd ontwerp nog wacht op groen licht van de minister (een formaliteit), geven we iedereen de kans om ons te steunen door te komen feesten.

Buren, dorpelingen en levensgenieters zijn dit jaar weer welkom voor de gezellige openlucht bar, live optredens, kampvuur en een sfeervol verlichte ruïne. De markt wordt uitgebreid en er is doorlopend een outdoor-restaurant met vers bereide lekkernijen op houtvuur door Daniël Vanbossche - chef van de gesmaakte "Vegetarische ontdekking".

* We gaan dit jaar nieuwe samenwerkingen aan met burgers en verenigingen om de benefiet te laten groeien en nieuwigheden te brengen:

De Hagelandgidsen starten om 14u aan de Oude Molen met een heuse jeneverwandeling ‘Van korrel tot borrel’.
Wist je dat een halve eeuw geleden de streek bekend was om zijn geheimstokers ? Dat jenever zijn oorsprong vond in de Arabische wereld ? Dat de Vlaamse ossen vet gemest werden dank zij het jenever stoken ? Nog veel meer boeiende verhalen kom je te weten tijdens deze jeneverwandeling met de Hagelandgidsen. We vertellen niet alleen, maar genieten ook van een neut fruitjenever en proeven het verschil tussen oud en jong. Deze drie Betekomse producten zijn van ‘likeurfabriek’ De Gent, een unieke Hagelandse traditie met bijna een eeuw bestaan. De wandeling is zo’n 4,5 km lang, gemakkelijk begaanbaar en loopt langs prachtige Betekomse natuur.
De deelnameprijs met degustaties bedraagt 5€ per persoon.We vertrekken om 14h00 aan de voet van de molen en zullen hier rond 16u30 terug zijn. Parkeergelegenheid is er aan de weide op het kruispunt Willekenslaan - Prof. Scarpélaan onderaan de Molenberg.
Meer info: .

Ook veelbelovend is een demonstratie van een groep historici die op de Molenberg een kleioven uit de ijzertijd zullen nabouwen en laten branden om ijzer uit ijzererts te ontginnen.
Een proefopstelling in het voorjaar ter plaatse lukte vrij goed en nu kan iedereen mee volgen hoe men in de periode voor de Romeinen speerpunten uit ijzererts kon maken. Een buitenkans !

* Het molenaarsbuffet –de opvolger van de Vegetarische Ontdekking- in het parkgebied wordt ondanks groot succes beperkt gehouden op 100 deelnemers. Zo krijg je de kans om in alle rust en gezelligheid van de heerlijke gerechten van dit uniek outdoor culinair evenement te genieten. Alle info hierover vind je op de facebookpagina Natuurpunt Begijnendijk - evenement 'Molenaarsbuffet ' of via mail naar .

* Kom mee proeven van de authentieke sfeer van de molenruïne en de omliggende natuur en steun zo de restauratie van de ruïne. Wil je graag helpen met de organisatie, deelnemen als standhouder voor de markt of heb je andere ideeën die dit project helpen ? Laat het ons zeker weten !
Wil je dit project nu al financieel steunen ? Vanaf 40€ krijg je de helft van je gift terug via de belastingen. Draag je steentje voor de oude molen bij op Be56 7588
Vermelding: projectnummer 3963 – restauratie oude molen Begijnendijk


Programma
*1u Molenaarsbuffet (max.100 deelnemers)
info en inschrijven:
*14u: start jeneverwandeling door Hagelandgidsen
*Vanaf 15u bar & snacks
ambachten- en streekmarktje, demo ijzeroven
*sfeervolle optredens van oa. Hamareel Folkband (Ierse Folk) en The Autumn Chills (rock’n blues classics)
*Vanaf 19u zonsondergang, molenruïne sfeervol belicht, gezellig kampvuur
Waar :
Ruïne de Oude Molen
Molenweg - Willekenslaan
3130 Begijnendijk
Publiek :
Elk type publiek
Internet :
https://www.facebook.com/events/443537863152277/

Zaterdag: van 15:00 tot 23:30

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Sarah & The Band
( 5 december - Hoboken)
Chicas y Cuerdas
( 19 december - Hoboken)
Repetitie Klub Musette geannuleerd wegens Covid-19 maatregelen.
( 13 december - Dilsen-Stokkem)
Repetitie Klub Musette geannuleerd wegens Covid-19 maatregelen.
( 20 december - Dilsen-Stokkem)
Nirvana Mtv Unplugged Geannuleerd
( 12 december - Maaseik)