De hele zomer gratis naar experience.brussels

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bestaat 30 jaar. En dat wordt gevierd. Ook tijdens de zomer. Zo kan je tot en met 31 augustus gratis naar experience.brussels, de permanente expo over Brussel. Voortaan maken bezoekers van de tentoonstelling ook kennis met bijzondere Brusselaars.

Dit jaar viert het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn dertigste verjaardag. Voor visit.brussels was het al de aanleiding om tal van activiteiten te organiseren. Die krijgen nog een serieuze staart tijdens de zomermaanden. Want experience.brussels, de permanente tentoonstelling in het Bip-Gebouw aan de Koningsstraat, wordt in juli en augustus volledig gratis. Nog tot en met 31 augustus kunnen bezoekers gratis op een interactieve manier kennismaken met onze regio. Een 3D-schaalmodel dat een perfect beeld geeft van Brussel en hoe de stad zich ontwikkelde, een verfrissende kijk op de mensen die Brussel bevolken, de reis rond de wereld in 19 gemeenten voor kinderen, de experience.brussels-quiz voor jongeren, … Bezoekers ontdekken en herontdekken het Brussels gewest volledig gratis tijdens de zomermaanden.

Naar aanleiding van de dertigste verjaardag van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest legde visit.brussels de ziel van de Brusselaar vast. Aan de hand van negen korte portretten van kleurrijke Brusselaars komt de bezoeker in contact met wat typisch Brussels is. Gewone mensen die representatief zijn voor Brussel en thema’s die deze regio zo uniek maken. Een striptekenaar, een tramconducteur of een modeontwerper. Bezoekers komen hen voortaan tegen in de expo. Want deze negen video’s kregen hun vaste plaats in experience.brussels. De video’s passen perfect bij het opzet van de tentoonstelling. experience.brussels wil mensen op een verrassende manier onze regio laten (her)ontdekken. Daar zijn alle moderne middelen voor ingezet. Het maakt van de expo een interessante, spannende en grappige beleving. Bezoekers komen naar buiten met antwoorden op een pak vragen over Brussel, handige tips én een leuke kaart uit de photobooth. Een uitstekend idee voor een uitstap naar het Bip, een pareltje uit de 18de eeuw aan het Koningsplein, voor iedereen van 7 tot 107 jaar.
Waar :
Experience.brussels
Koningsstraat 4
1000 Brussel
Tarief :
Gratis
Publiek :
Vanaf 7 jaar
Internet :
http://experience.brussels
accessibility

Maandag: van 9:30 tot 18:00
Dinsdag: van 9:30 tot 18:00
Woensdag: van 9:30 tot 18:00
Donderdag: van 9:30 tot 18:00
Vrijdag: van 9:30 tot 18:00
Zaterdag: van 10:00 tot 18:00
Zondag: van 10:00 tot 18:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

De ontdekkingsreiziger
(Van 19 mei 2019 tot 31 december 2019 - Brussel)
Eb ! Quiz
(Van 21 december 2019 tot 31 december 2020 - Bruxelles)
Bruegel. The Originals
(Van 15 september 2019 tot 15 september 2020 - Brussel)
Experience.brussels in een notendop
(Brussel)
Schatten van Vlieg: Maak een melodie voor de uil
(Van 1e juli tot 31 augustus - Bruxelles)