De mooiste Vespa wordt 75

Het staat synoniem voor vrijheid, levensvreugde, jeugd, lichtheid, avontuur, onafhankelijkheid... Het baant zich een weg door de stad en laat je genieten van de geneugten van het buitenleven.
Veel meer dan een object, de Vespa is een beeld!
Deze jonge scooter van 75 jaar, is nog steeds en altijd r ver tieners en volwassenen. In alle landen van de wereld! Alleen al in BelgiŽ zijn meer dan 5.000 vespers aangesloten bij een zestigtal officiŽle clubs! BelgiŽ staat daarmee op de tweede plaats na ItaliŽ en voor Duitsland qua aantal leden.

Beroemd geworden dankzij de films Vacances Romaines (1953) en La Dolce Vita (1960) waarvan het het embleem is geworden, is de Vespa nog steeds een onmiskenbaar succes! Het is ook grappig om te zien dat bijna een miljoen Vespa's over de hele wereld werden verkocht na de release van de film Roman Holidays in 1953.

Gepatenteerd in april 1946, 75 jaar geleden, door het bedrijf Piaggio & C, dankt deze scooter zijn naam aan zijn bijzondere vorm, zijn slanke formaat, zijn gebogen achterkappen en zijn karakteristieke geluid dat lijkt op dat van een insect (Vespa betekent gu pe in Italiaans). Het is Enrico Piaggio zelf die het zo zou hebben genoemd toen hij het prototype ontdekte.

/ 75 Vespa's vertellen 75 jaar geschiedenis

Om dit 75-jarig jubileum te vieren, stelt Autoworld zo'n 75 exemplaren tentoon uit alle tijdperken en stijlen.

Met zo'n bloeiend tijdperk, van de meest representatieve tot de weinig bekende of gewilde modellen bij verzamelaars, neemt deze zomertentoonstelling bezoekers mee naar het hart van het Italiaanse Dolce Vita door de geschiedenis van de beroemde scooter te vertellen.

De tentoonstelling presenteert machines van 1947 tot rond de thema's van Vespa, voornamelijk gemonteerd in Belgische (MISA Jette), Frans (Forchambault), Duits (bij Hoffmann Lindorf), Engels (door Douglas Bristol), Spaanse (Madrid) fabrieken.), Amerikaans en natuurlijk in het hol van de Italiaanse oprichter Piaggio!

De allereerste tot de huidige Vespa zal te zien zijn, waaronder de Mp6, de zeer populaire faro basso, de eerste zijspannen, de Ape en TriVespa driewielers, een 150 gs Vespone die 17 jaar lang de krachtigste Vespa was. evenals een rally Vespa, een 150cc militaire Acma Vespa Tap, een U-achtig gebruiksmodel (de goedkoopste Vespa destijds die tegenwoordig een van de duurste en meest gewilde is geworden!), maar ook een 1 946 ontwikkeld in als eerbetoon aan het eerste model en het model dat dit jaar werd geproduceerd voor het 75-jarig jubileum van het merk.

Ten slotte zullen we ook een aantal schuren vinden (deze machines uit de schuur) in hun oorspronkelijke ongerestaureerde staat, naast een paar ratten, het voorbeeld van rattenauto's, die hun hobbels, klauwen en roest vertonen.

Deze uitzonderlijke tentoonstelling wordt mogelijk gemaakt dankzij de dynamiek van Mario Catapano die erin slaagde een groot aantal verzamelaars te mobiliseren en te overtuigen om hun juweeltjes uit te lenen.

Op zondag 4 juli, rond 14.00 uur, verwelkomt Autoworld zo'n 150 Vespa's van de jubileumrally en vespers uit het hele land met hun prachtige machines. Ze vormen het nummer 75 op de Esplanade voor het museum. Een knipoog die Enrico Piaggio wellicht vanuit de lucht zal zien.
Autoworld
Esplanade du Cinquantenaire
1000 Brussel
12 / volwassene - 10 / senior 9 / student - 5 / kind 6-12 jaar - gratis voor kinderen onder de 6 jaar
Vanaf 8 jaar

Maandag: van 10:00 tot 18:00
Dinsdag: van 10:00 tot 18:00
Woensdag: van 10:00 tot 18:00
Donderdag: van 10:00 tot 18:00
Vrijdag: van 10:00 tot 18:00
Zaterdag: van 10:00 tot 18:00
Zondag: van 10:00 tot 18:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

100 Years Circuit van Spa-Francorchamps
(Van 3 september 2021 tot 28 november 2021 - Brussel)
100 jaar Circuit de Spa-Francorchamps
(Van 3 september tot 28 november - Brussel)
Parlamentarium, het bezoekerscentrum van het Europees Parlement
(Brussel)
Parlamentarium, het bezoekerscentrum van het Parlement urop in
(Brussel)
Raoul Servais. Een universum tussen magie en realiteit
(Van 24 september 2021 tot 6 maart 2022 - Brussel)