De Tentoonstelling | De Kleine Catalogus van de Collectie van S.M.A.K.

Begin bracht S.M.A.K. voor het eerst in twintig jaar een catalogus uit op maat van het jongere publiek. Bijzonder is dat er maar liefst tweeënzeventig kinderen meewerkten aan de selectie voor De Kleine Catalogus van de Collectie van S.M.A.K. De collectiewerken die de kinderen het meest bijzonder, interessant, gevoelig, verwarrend, mooi en inspirerend vonden werden geselecteerd.

Na het boek volgt nu een tentoonstelling in twee delen. Dit gebeurt opnieuw in samenwerking met het jonge publiek. Een tentoonstelling voor hen, maak je uiteraard ook samen met hen. Maar geen nood, de tentoonstelling is een visueel feest voor jong en oud. Immers veel volwassenen hebben (stiekem) ook een exemplaar van De Kleine Catalogus op hun nachtkastje liggen.

De Tentoonstelling ‘Deel 1’ gaat verder daar waar het boek stopt. Hoe kijken kinderen en jongeren vandaag naar kunstwerken die meestal ouder zijn dan henzelf ? S.M.A.K. ging op zoek en vond negen jonge curatoren tussen de 13 en 16 jaar. De afgelopen maanden namen zij de hele museumwerking in handen. Ze werpen een frisse blik op de collectiewerken en dagen de bezoeker uit om die op een eigenzinnige manier te ervaren. Je zal – en dat is het hele opzet - terug naar huis gaan met meer vragen dan antwoorden.
Opvallend is de doolhofstructuur waarin je als bezoeker kan verdwalen terwijl je verrast wordt door collectiewerken zoals je ze nog nooit eerder zag. Het perspectief van de kijker en hoe deze te veranderen staat centraal.
Vanaf oktober volgt er een uitbreiding met De Tentoonstelling, deel 2.
S.m.a.k.
Jan Hoetplein 1
9000 Gent
individueel bezoek 12 euro, reductietarief 10 euro, 19 tot 26 jaar 2 euro, tot en met 18 jaar gratis (voor alle tentoonstellingen samen)
Vanaf 5 jaar

Dinsdag: van 10:00 tot 18:00
Woensdag: van 10:00 tot 18:00
Donderdag: van 10:00 tot 18:00
Vrijdag: van 10:00 tot 18:00
Zaterdag: van 10:00 tot 18:00
Zondag: van 10:00 tot 18:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Lydia Ourahmane | Barzakh
(Van 21 mei 2021 tot 18 september 2022 - Gent)
Splendid Isolation
(Van 14 mei tot 18 september - Gent)
S.M.A.K. Gent (Stedelijk Museum voor Actuele Kunst)
(Gent)
N.Dash
(Van 25 juni tot 6 november - Gent)
Dierkunde
(Gent)