De Xhignesse-reis

Tentoonstellingen De Xhignesse-reis
De vzw Lieu-Communs organiseert, in samenwerking met het VVV-kantoor van Hamoir, een tentoonstelling van hedendaagse kunst Le voyage Xhignesse die de Saint-Pierrekerk in Xhignesse overneemt, van 5 juni tot 12 september 2021.
Omgeven door groen en een gehucht met ongerepte charme, is de kerk van Sain-Pierre de Xhignesse, een romaans gebouw uit de Xh eeuw, geklasseerd als Uitzonderlijk Erfgoed van Wallonië.
Deze zomer is de bestemming van de Voyage Xhignesse die van het paradijs. Door middel van schilderijen, tekeningen, sculpturen, installaties, foto's, keramiek of textiel werken tien kunstenaars opnieuw aan dit thema, beiden stevig verankerd in een seculier cultureel erfgoed maar tegelijkertijd ongelooflijk open en tijdloos.
In het hart van de kerk van Xhignesse opent het thema zich naar hemelse paradijzen, de zoektocht naar een paradijselijke plek om in harmonie met de natuur te leven, de verleiding van kunstmatige paradijzen, tot politieke, sociale en ecologische utopieën die de neiging hebben om te overwinnen. dit verlangen naar het paradijs binnen of aan de rand van onze samenlevingen. De werken van de kunstenaars bieden ruimtes die de toeschouwer kan aanschouwen terwijl hij zich laat overweldigen en leiden door zijn eigen verbeeldingskracht.
Met deze rode draad openen de werken van vandaag een nieuw perspectief op deze erfgoedsite. Een plek (her)ontdekt met gratis toegang tot dit toerisme zal nog steeds in de buurt zijn.
Eglise Saint-Pierre de Xhignesse
Route de Xhignesse
4180 Hamoir
Gratis
Elk type publiek

Maandag: van 10:00 tot 18:00
Dinsdag: van 10:00 tot 18:00
Woensdag: van 10:00 tot 18:00
Donderdag: van 10:00 tot 18:00
Vrijdag: van 10:00 tot 18:00
Zaterdag: van 10:00 tot 18:00
Zondag: van 10:00 tot 18:00

Van 5 juni tot 12 septemberNieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!