Djangofolllies : Fapy Lafertin New Quartet

Avant-première van een gloednieuw album met grote finesse

Het nieuwe album ‘Atlântico’ van het Fapy Lafertin New Quartet komt pas later in uit, maar je kan de nummers in het kader van het festival al in avant-première beleven! Voor dit nieuwe originele project wordt Fapy Lafertin, gitaarmaestro in de gipsyjazzwereld, omringd door Belgische muzikanten van de nieuwe lichting: Alexandre Tripodi op viool, Renaud Dardenne op gitaar en Cédric Raymond op bas.

Met grote finesse vertolken ze een repertoire van swing, choro en composities vol uiteenlopende en verrassende sfeerbeelden. Fapy Lafertin, bekend om zijn zeer delicate en expressieve interpretaties, zal eveneens het unieke instrument, de Portugese gitaar, bespelen.

Fapy Lafertin is ontgetwijfeld één van de belangrijkste en ‘puurste’ vertegenwoordigers van de Djangostijl. Deze virtuoos groeide op in een zeer muzikale zigeunergemeenschap. Hij werd al snel een fervent aanhanger van de muziek van Django Reinhardt. Hij speelde in verschillende formaties waaronder het Waso Quartet en het Quintette du Hot Club De France. Later ging hij solo en toerde in Europa en Amerika en speelde ook met grote Amerikaanse jazzmuzikanten zoals Charlie Byrd, Scott Hamilton, Al Casey, Milt Hinton en Benny Waters.

Technisch is Lafertin buitengewoon begaafd. Dit, en de grote waardering voor de melodische inhoud van zijn repertoire, maken zijn muziek fascinerend. Zijn besluit om de stijl van Django Reinhardt te volgen heeft deze fantastische muzikant niet in het verleden vergrendeld. Integendeel, Fapy Lafertin brengt volmaakt hedendaagse gevoeligheden in Django’s muziek.

Met
Fapy Lafertin: gitaar, portugese gitaar
Alexandre Tripodi: viool
Renaud Dardenne: gitaar
Cédric Raymond: contrabas
Waar :
Muziekclub \'t ey
Outermolenstraat 6b
9111 Belsele
Publiek :
Vanaf 16 jaar
Internet :
http://www.djangofolllies.be

Vrijdag: van 21:00 tot 22:30

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Doc Houlind New Orleans Jazzband
( 15 maart - Sint-Amandsberg)
Tutu Puoane in Naakte aap
( 6 maart - Antwerpen)
Le Jazz Après Shopping
(Van 6 april 2019 tot 7 mei 2022 - Brussel)
Grace Carter
( 4 maart - Sint-Joost-ten-Node)
Tablao Flamenco: Segura-Ligero-La Grulla
( 13 maart - Bruxelles)