Don McLean

De New-Yorkse singer-songwriter Don McLean (°1945) kennen we vooral van het nummer American Pie uit 1971. Maar McLean heeft natuurlijk nog veel meer prachtige klassiekers op zijn naam staan, die de voorbije veertig jaar massaal gecoverd werden. Niets gaat echter boven het origineel. Verwacht je aan een heerlijke nostalgietrip naar het Amerika van de jaren zeventig. Een levende legende live aan het werk !Met American Pie scoorde Don McLean begin jaren zeventig een van de grootste hieets allertijden. Een nummer dat als een droomvlucht door de internationale geschiedenis van de popmuziek scheert en iedere draaibeurt weer opnieuw fascineert, mede omdat de werkelijke gedachte achter de tekst altijd een mysterie is gebleven. Begin verkocht de New Yorkse artiest het manuscript van de evergreen voor maar liefst 1,ljoen dollar via veilinghuis Christie's en vond hij het tijd om zijn monsterhit te verklaren.

"Eigenlijk komt het hier op neer: in 'american Pie' loopt alles fout'. Volgens McLean staat 'american Pie' daarmee symbool voor de achteruitgang van de maatschappij. "Ik was er in 1970 en ik ben er nu in . Helaas vind je vandaag de dag nauwelijks nog poëzie en romantiek terug in dingen die gemaakt worden. Dat is eigenlijk zoals het einde van American Pie.' In het nummer beschrijft McLean op het einde een bleek Amerika, waaruit de muziek is verdwenen en waarin zelfs de Vader, de Zoon en de Heilige Geest vertrokken zijn.

Songwriters Hall of Fame
Door de jaren heen is McLean altijd muziek blijven maken en haalde hij de hitlijsten met 'vincent', een eerbetoon aan Vincent van Gogh, en de singles 'crying', 'castles In The Air' en 'since I Don't Have You'. Grote sterren als Madonna, Fred Astaire, Elvis Presley, Coolio en zelfs Bart Simpson coverden een van zijn intense en altijd oprechte nummers. McLean is opgenomen in de Song Writers Hall of Fame in New York en de Bbc beloonde hem met een Lifetime Achievement Award. In speelde hij nog als een van de hoofdacts op de Pyramid Stage tijdens het prestigieuze Glastonbury festival.
Waar :
C-Mine Cultuurcentrum
C-Mine 10/1 1
3600 Genk
Telefoonnummer :
089 65 44 90
Tarief :
BASISPRIJS: € 35. -26 / +60: € 30 / 33. ABO: € 32.
Publiek :
Elk type publiek
Internet :
http://c-minecultuurcentrum.be/programma/view/id/1458/h/prog
accessibility

Zondag: van 20:15 tot 22:15

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Metal Militia iv
( 19 juli - Heist-op-den-Berg)
Duvelse Donderdagen - Doug Adkins: American Road Show
( 18 juli - Breendonk)
Zomerconcert in den hof : Mr & Mss
( 21 juli - Lede)
Window
( 21 juli - Herzele)
Tk Russell
( 21 juli - Gent)