Down South Jazzband

Down South Jazzband https://downsouthjazzband.wordpress.com/

De leden van de Down South Jazzband uit Zuid-Limburg en Limburg in België hebben hun sporen verdiend in “Old Time Jazz” van de “Roaring Twenties”. Ze spelen in verschillende orkesten in België, Duitsland en Nederland.
Met het orkest opgericht door Jan Tom Fernhout in , proberen ze hun repertoire van Bix Beiderbecke, Muggsy Spanier en Eddie Condon zo origineel mogelijk te arrangeren voor hun unieke bezetting;
Naast de contrabas en drums bestaat de ritmesectie uit een combinatie van gitaar en banjo, wat dit orkest zijn unieke geluid geeft met veel gitaarsolo-opties in de stijl van de populaire New Orleans-band “Tuba Skinny”.
In hun korte bestaan hebben ze talloze succesvolle optredens gehad bij jazzclubs en jazzfestivals in Nederland, Duitsland en België.
De band presenteerde hun eerste cd op 5 oktober : Down South Jazz speelt Bix, Muggsy & Eddie en verwijst naar de drie jazz-iconen die de band beïnvloeden: Bix Beiderbecke, Muggsy Spanier en Eddie Condon.
Banjo en zang Patrick Greven Patrick stond mee aan de wieg van de Deep Creek Jazzuits en zorgde daarna zelf voor de geboorte van Jazz Extra, Sweet Dixie, en nadien de Downtown Jazzgang waar hij gedurende aar mee optrad in binnen- en buitenland. Hij is de leider van de vermaarde “Belgian Dixie Kings” Als banjospeler en zanger van Down South Jazzband weet hij de toehoorders te begeesteren en terug te brengen in de sfeer van de jaren Ambiance verzekerd !

Gitaar Ron Willems stelt de band in staat een stevige ritme sectie te presenteren zoals bijvoorbeeld de beroemde New Orleans band “Tuba Skinny” gebruikt: Combinatie Banjo + Gitaar !. Ron heeft een klassieke scholing en speelt bij het vermaarde internationaal opererende mandoline ensemble/orkest The Strings, en heeft daarnaast in verschillende Rythm en Blues bandjes gespeeld.

Drummer Peter Goossens heeft een zeer gedegen achtergrond in de Belgische en Nederlandse Jazz Scene. Peter heeft met veel leden van de Down South Jazzband al in verschillende formaties gespeeld: DownTown Jazzgang, Piccolo Dixieland Band, Maaseik B, Belgian Dixie Kings, Big Bands, Combo’s etc.

Contrabas Ludo Coenen Ludo was saxofonist bij de Belgische Koninklijke Muziekkapel van Defensie.Samen met enkele vrienden richtte hij in 1974 de Zenith Big band op waar hij de liefde voor de jazz ontdekte.Ludo speelde in binnen en buitenlandse Big Bands, begeleiding en show orkesten. Naast de sax speelt hij contra bas bij het Limburgs kamer orkest en de Down South Jazzband.

Trombone Lou Brouns Lou speelt in verschillende bands in België, Nederland en Duitsland; Circus square Jazz Band in Nederland, deJazzweberei in Duitsland. Lou zijn voorbeelden zijn Jack Teagarden, Urbie Green, Vick Dickenson en Roy Williams.

Kornet Jan Tom Fernhout, Bandleider Jan Tom is opgegroeid in de Zaanstreek welke geldt als de bakermat voor de oude stijl jazz in Nederland. Hij speelde daar sinds zijn 16e bij o.a. de internationaal vermaarde formatie “The Stable Roof Jazz Band”, gespot en gecoacht door de “godfather” van de oude stijl Jazzmuziek, Bram Wolters. In Limburg speelde Jan Tom bij diverse formaties zoals de Oakcity Jazz Band uit Maaseik en bij de Piccolo Dixieland Band, Maaseik en de actueel nog bij de PrintenTown Unltd Jazzband uit Aken. Zijn karakteristieke speelstijl heeft hij ontleend aan zijn voorbeelden Bix Beiderbecke, Muggsy Spanier, Bobby Hackett, Wild Bill Davison en vanzelfsprekend Louis Armstrong

Geert Van Bossche Heeft een gedegen klassieke muziek opleiding. Geert speelde en speelt bij verschillende lokale jazzgezelschappen en heeft zich spontaan bij de Down South Jazzband gemeld om als freelancer naast de uit Diepenbeek afkomstige Herman Vanspauen en de uit Keulen afkomstige Klaus Wegener de rol van rietblazer op zich te nemen. De orkesten waar Geert speelde of speelt zijn o.a. de New Orleans Train Jazz Band uit Vlaanderen, de Diga-Doo Jazz Band uit Ossendrecht, Uncle Sam’s Jazz Band uit Bergen-op-Zoom, de Jail City Veterans (JCV) Dendermonde, de Cobblestone Street Stompers uit Sint-Denijs-Westrem en de Hey-Hey Swing Band.
Parochiaal Centrum Oude Bareel Sint Amandsberg
Beelbroekstraat 2
9040 Sint-Amandsberg
VVK: 17,-€ Kassa: 20,-€
Elk type publiek

Zondag: van 14:30 tot 18:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!