Dronken ééncelligen

Tijdens de voorstelling 'dronken ééncelligen' luisteren we naar wetenschapper William Deleersneidder. Hij is een vermaard onderzoeker die de halve wereld rondzwierf in een zoektocht naar een verklaring voor een specifiek natuurfenomeen, namelijk: dronkenschap bij dieren. Tijdens 'dronken ééncelligen' komt hij hierover een getuigenis afleggen en leren wij dat zijn research veel meer inhoudt dan op het eerste gezicht lijkt.

Peter Lefevere neemt ons alweer mee in een wonderlijk universum van speelse woordwendingen en confronteert het publiek met universele thema's, zoals: de zoektocht naar zingeving, relatietwijfel en het maken van bevrijdende keuzes.

Het verhaal van William Deleersneidder wordt laag na laag afgeschraapt. Op een manier zoals we dit eerder zagen van Peter Lefevere: met scherpe metaforen fileert hij de werkelijkheid en zet hij het publiek voortdurend op het verkeerde been. De woordensliert maakt tussenlandingen op verschillende thema's en kronkelt steeds verder naar een beschouwend en open slot toe. Ook al krijgt het publiek meermaals de kans om wat op de stoel te schuiven, 'dronken ééncelligen' laat niemand onberoerd en laat ons achter met een aantal onverwachte vragen. Een lach en een traan: theater in zijn puurste vorm.

Bram Decroix neemt de muzikale begeleiding op zich. Met zijn contrabas zorgt hij voor een beklijvende soundtrack waarbij hij met de mogelijkheden van het instrument ongekende limieten bereikt. Het is een verbluffende omkadering die de ritmiek van de voorstelling draagt.

Peter Lefevere en Bram Decroix zijn niet aan hun proefstuk toe en brengen de voorstelling als één volwaardig geheel. Tekst en muziek geven de hoofdrol van de voorstelling voortdurend aan elkaar door.

'Dronken ééncelligen'… eerlijk, vernieuwend, met liefde en passie voor het metier.
Een 'must see'!
Waar :
Cc de Spil Roeselare
Spilleboutdreef 1
8800 Roeselare
Telefoonnummer :
051 265 700 - Reserveren is aangeraden
Tarief :
14
Publiek :
Vanaf 10 jaar
Internet :
http://www.pierrotstheater.be
accessibility

Vrijdag: van 20:00 tot 22:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Arsenaal / Lazarus
( 28 maart - Roeselare)
Jelle Cleymans, Coco Jr, Joost ven Hyfte, Hubert Damen
( 27 maart - Roeselare)
Achter De spiegel
( 30 maart - Roeselare)
Hotel te koop
(Van 29 tot 30 maart - Geluwe)
Theater Malpertuis - Bob De Moor - Olivetti82
( 29 maart - Zedelgem)