M e r c e l i s - Rombouts & Watts

Cult-belpopact maakt terugkeer na anderhalf decennium

M E R C E L I S
Jef Mercelis, de uit Turnhout afkomstige singer-songwriter leerden we kennen toen hij in 199 finale bereikte van Humo’s Rock Rally samen met o.m. dEUS, Nemo en The Sideburns, de voorloper van Novastar.Pas vier jaar later bracht hij met zijn band het debuutalbum “The Hopes & Dreams of a Drunk Punk” uit. Het album en ook live-optredens op onder meer Marktrock bereiken een schare trouwe fans maar niet het grote publiek. Hij begon zich vervolgens vanaf dan ook toe te leggen op het schrijven van muziek voor talrijke bekroonde (inter)nationale film- dans – en theater projecten.

Zijn tweede album rockalbum “Western Union” volgde in en hij deelde tevens de affiche met o.m. John Parish en Mark Eitzel. Jef Mercelis produceeerde albums van o.m Quiet Stars en de in Berlijn wonende Leila Albayaty en speelde bij Rudy Trouvé’s I H8 Camera, Saint Jane en Noodzakelijk kwaad, een trio met Teuk Henri en Frank Pay. De band begeleide onder meer dichter Jan Ducheyne. Tevens is hij lid van het Brusselse collectief Individual Friends, dat zopas haar debuut album uitbracht.

Nu 16 jaar rijpen volgt er nu de release van het nieuwe album “White Flemish Trash”, een weerbarstige, intense, eerlijke en bloedmooie plaat. Mercelis is terug als trio met drummer PaTricky Clauwaert (Francoiz Breut, Trio Clauwaert Henri Jacquemyn) en gitarist Teuk Henri (SHARKO, Rawfrücht, I H8 Camera). Matt Watts verzorgt op het album de backing vocals.

ROMBOUTS & Watts
een week na het pijnlijk overlijden van hun vriend Loloman (aka Ward Zwart), besloten Nicolas Rombouts en de Amerikaanse-Brusselse artiest Matt Watts in de studio te kruipen. Hun verlies verschuilt zich in de geïmproviseerde verstilde piano, contrabas en electronica die toen opgenomen werden. 'Muted songs for piano' is het resultaat dat tegen de volgende dag afgewerkt was en best in één ruk te beluisteren valt.
Le Botanique, Rotonde
Rue Royale, 236
1210 Sint-Joost-ten-Node
TICKET €17.5 - VVK €14.5 - BOTACARTE €11.5
Elk type publiek

Donderdag: van 20:00 tot 22:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Amina808 - Mavee / Belgian Music Week 2023
( 2 februari - Sint-Joost-ten-Node)
Brorlab - J3M3I
( 3 februari - Sint-Joost-ten-Node)
Aiming for Enrike (NO) + Håla Duett (FR) + Excellente Attitude
( 6 februari - Brussel)
Wee Wee Band in De Floeren Aap
( 3 februari - Mechelen)
Concert Ruben Block + support Jimmy Diamond
( 4 februari - Herenthout)