Een plezier voor het oog! Reusachtig schilderij van Guillaume Bottazzi

Welzijn: Als u graag een dosis dopamine wilt, kom dan naar het Jourdanplein in Brussel. De Franse kunstenaar Guillaume Bottazzi heeft dit zachte, sensuele en kleurrijke kunstwerk gemaakt. Het is wetenschappelijk bewezen dat het kunstwerk zou moeten bijdragen aan het welzijn. Het schilderij is zestien meter hoog en is gelegen in de Europese wijk. Het publiek kan het voortaan permanent bewonderen.

Guillaume Bottazzi is de uitvoerder van meer dan veertig projecten in de openbare ruimte. Hij heeft het grootste schilderij van Japan (900 m²) gemaakt op de muren van het internationale kunstmuseum Miyanomori in Sapporo. De kunstenaar is bijvoorbeeld ook de maker van zes schilderijen van zes bij zes meter in La Défense in Parijs, het grootste openluchtcomplex voor moderne en hedendaagse kunst van Frankrijk.

Na tweeënhalve maand werk is het schilderij in de Europese wijk klaar. Het is nu zichtbaar voor het publiek. Dit kunstwerk is zestien meter hoog en zeven meter breed en maakt voortaan deel uit van het erfgoed van Brussel-Hoofdstad.

Dit schilderij is een van de eerste abstracte kunstwerken die geschilderd werden op de manier van de oude meesters. De traditionele technieken en de abstracte aard van het schilderij creëren een vreemde vorm, een tweedeling.

De kunstenaar schilderde het werk helemaal alleen met fijne penselen en olieverf. De verschillende transparante lagen die over elkaar geplaatst werden geven het schilderij diepte, verstrooid licht en zachte kleuren. Voor hij begon te schilderen, heeft de kunstenaar een doek laten plaatsen zodat hij zo dicht mogelijk kon aanleunen bij de technieken die in het atelier gebruikt worden.

De poëtische dimensie van het kunstwerk zal zich uitbreiden over het plein. De kleuren van het schilderij zullen namelijk terugkeren in het stadsmeubilair op het plein, bijvoorbeeld in de parasols van de cafés.

Het project werd gesteund door het gemeentebestuur van Etterbeek en uitgevoerd in samenwerking met de Europese Commissie in België en de steun van de Franse ambassade.

Meer weten: http://www.guillaume.bottazzi.org
Waar:
Place Jourdan
Place Jourdan 1040 Etterbeek
Tarief:
Gratis
Publiek:
Elk type publiek
Toegevoegd door:
MCAV Asbl
accessibility
Open:
Dagelijks


Maandag : van 6:00 tot 23:30
Dinsdag : van 6:00 tot 23:30
Woensdag : van 6:00 tot 23:30
Donderdag : van 6:00 tot 23:30
Vrijdag : van 6:00 tot 23:30
Zaterdag : van 6:00 tot 23:30
Zondag : van 6:00 tot 23:30


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Michel Mouffe - 'Thinking the veil' (Focustentoonstelling)
(Van 23 maart tot 19 augustus - Brussel)
Spanish Still Life
(Van 23 februari tot 27 mei - Brussel)
Fernand Léger. Beauty Is Everywhere
(Van 9 februari tot 3 juni - Brussel)
Tabou
(Van 2 maart tot 14 april - Ixelles)
Danièle Aron
(Van 9 tot 31 maart - Sint-Jans-Molenbeek)