Eli Keszler - Maria Somerville

Op 6 september kan je genieten van een bijzondere nocturne in ons Museum met muziek van de experimentele percussionist Eli Keszler en ambient-popartieste Maria Somerville. Ze spelen in de solotentoonstelling "The Sky is on Fire" van Emmanuel Van der Auwera.

Al meer dan tien jaar deconstrueert de Amerikaanse geluidskunstenaar Eli Keszler de klassieke ideeŽn rond percussie en hoe die moet klinken. Op releases als "Stadium" (album van het jaar volgens Boomkat) en de nieuwe ep "Empire" verbaast de drummer met een hoogst eigenaardige, maar bizar aangename sound, die door Fact omschreven wordt als "more complex, layered and challenging than most laptop excursions".

BeÔnvloed door traditionele Ierse folkloren, post-punk en dronemuziek maakt Maria Somerville bezwerende muziek op het kruispunt van ambient en dream-pop. Eerder in bracht de singer-songwriter-producer haar debuutalbum "All My People" uit, een delicaat werkje dat Gorilla vs. Bear omschrijft als "beautifully hypnotic and spectral".

Via zijn filmreeksen, videosculpturen, conceptuele projecten en installaties verkent Emmanuel Van der Auwera conceptuele en formele filters waarbij hij speelt met de procedťs voor de weergave en overdracht van beelden die afkomstig zijn uit hedendaagse massamedia. Via deze werken stelt hij de ons omringende visuele cultuur opnieuw in vraag.
De film The Sky is on Fire, gemaakt in en geproduceerd door de Botanique, zal de ruimte van het Museum innemen voor de allereerste voorstelling aan het publiek.
Waar :
De Botanique
Koningsstraat 236
1000 Brussel
Tarief :
VOORVERKOOP: 8Ä VERKOOP: 11Ä (KOSTEN INBEGREPEN)
Publiek :
Vanaf 16 jaar
Internet :
https://www.botanique.be/fr/activite/eli-keszler-maria-somer
accessibility

Vrijdag: van 19:30 tot 22:30

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Alice Boman (SE)
( 21 februari - Brussel)
Voyages Sonores voor de Nieuwe Maan
( 22 februari - Brussel)
Fun, ambiance & dance met live optreden van Frank Valentino & Carina Saelen
( 23 februari - Dendermonde)
Cantus Schellebellensis (Schellebelle zingt)
( 21 februari - Schellebelle)
Uzzo chante Adamo
( 23 februari - Auvelais)