Alle recreatieve, sportieve, culturele en folkloristische activiteiten worden geannuleerd, ongeacht hun omvang en of ze openbaar of privé zijn.

Enchanting Views — Europalia Romania

Toerismeplanning en architectuur aan de Roemeense Zwarte Zee in de jaren ‘60 en ‘70 — Deze tentoonstelling verkent de verhalen achter de geconstrueerde omgeving in het socialistische Roemenië door op zoek te gaan naar de rol en betekenis van toeris- tische architectuurprojecten aan de Zwarte Zee in de jaren ‘60 en ‘70.

Enchanting Views stelt een nieuwe lezing voor van de visuele en symbolische identiteit van de Roemeense Zwarte Zeekusten, door architectuur in het centrum van een tijdsgebonden visuele cultuur te plaatsen, wat essentieel is om zowel het lokale toeristische beleid als de ervaringen met moderniteit te begrijpen.

De wijze waarop de tentoonstelling is opgebouwd draait rond de visualisatie van architectuur. Ook roept het vragen op op over de weergaves en contextualisering van architecturale objecten, en over de implicaties voor het vormen van het individuele en collectieve geheugen, het weerspiegelen van de kernwaarden van de socialistische maatschappij en het creëren van nieuwe mogelijkheden om professionele attitudes, praktijken en intellectuele bekommernissen met elkaar te laten rijmen.
Waar :
CIVA
Kluisstraat 55
1050 Elsene
Tarief :
Gratis
Publiek :
Vanaf 14 jaar
Internet :
https://civa.brussels/fr/expos-events/enchanting-views-europ
accessibility

Dinsdag: van 10:30 tot 18:00
Woensdag: van 10:30 tot 18:00
Donderdag: van 10:30 tot 18:00
Vrijdag: van 10:30 tot 18:00
Zaterdag: van 10:30 tot 18:00
Zondag: van 10:30 tot 18:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

De Kinderstad
(Elsene)
Hallepoort
(Bruxelles)
Coudenbergpaleis
(Bruxelles)
De Denkbeeldige Inventaris - Kronikas
(Van 24 januari tot 21 juni - Schaarbeek)
Memoriaal van een wereldoorlog - De Groote Oorlog
(Liedekerke)