Erfgoednocturne : Nachtuilen vliegen uit

Ben jij een nachtuil ? Dan is er goed nieuws voor jou. Voor de twintigste editie van Erfgoeddag doen we een ‘specialeke’. Op zaterdagavond pril blijven de musea voor zo'n actief nachtdier als jij langer open. Tijdens deze nocturne kan je rekenen op een gevarieerd menu van kijken en genieten. Helemaal gratis !

• Spring binnen in SteM Zwijgershoek en ontdek de verrassende collectie. Wil je meer weten hoe het er toeging in het mistige Waasland uit lang vervlogen tijden ? Dan ben je hier op de goede plek.

• Bewonder ‘Blaeu, de mooiste atlas van de wereld’ in het Mercatormuseum. Deze "Google-maps uit de 17de eeuw" is werkelijk de Rolls Royce onder de atlassen.

• Geniet van ‘Oude meesters en jonge mensen’ in de Salons. Jonge kunstenaars van Jeugdhuis Eglantier laten zich inspireren door kunstenaars van vier eeuwen geleden. Het resultaat ? In één woord: verrassend !

• Laat je meeslepen door Naft Kunstenfestival ! Achttien kunstenaars uit binnen- en buitenland palmen de tentoonstellingszaal in voor een gloednieuw kunstenfestival in Sint-Niklaas. Streetart, installatiekunst, video, performance, beeldende kunst... Kruip in de leefwereld van deze kunstenaars met elk hun eigen eigenzinnig creatief verhaal.

Reserveer snel een nestplek-ticket in één of meerdere tijdsblokken via www.museasintniklaas.be
Op de nocturne kan je kiezen tussen 3 tijdsblokken: 17-19u, 19-en 3u. Deze avond is gratis voor onze bezoekers.
Op zondag vragen wij de gewone toegangsgelden voor een reservatie.
Stem Zwijgershoek, de Salons, Mercatormuseum
Zwijgershoek 14, Stationsstraat 85, Zamanstraat 49d
9100 Sint-Niklaas
Gratis
Vanaf 12 jaar

Zaterdag: van 17:00 tot 23:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!