Eva L Hoest - De binnenste cel

In het kader van Magma, de tiende editie van de Triennale d Ottignies-Louvain-la-Neuve, neemt Eva L Hoest de Galerie du Botanique over met "The Inmost Cell", een grootschalig videoproject.

The Inmost Cell, ontworpen voor de tweede editie van de BiŽnnale van Riga, is een videowerk waarvan het verhaal is geÔnspireerd op Letse mythen rond de Daugava, de rivier die de stad Riga doorkruist. Na de bouw van de dam begroeven de rivier dorpen waarvan alleen nog onderwaterruÔnes over zijn.

Met behulp van 3D-modellering en computergraphics transformeert Eva L Hoest haar fotografisch verslag van de periferie van Riga in vloeibare sculpturen. Landelijke en maritieme beelden versmelten door een vloeiende digitale architectuur en geven geboorte aan een waterverhaal waarvan de soundtrack, bedacht door John Also Bennett, een onderwater- en contemplatieve atmosfeer ondersteunt.

Zijn werk werd onlangs gepresenteerd in Wiels op de tentoonstelling Regenerate, Another world // In our world op de Frac Grand Large Hauts-de-France Dunkirk, de Riga Biennale And Plotseling it All Blossoms (Letland), Shapeshifters in het Malm Konstmuseum (Su de ), Signal Friche La Belle de Mai, de vijftiende BiŽnnale van Lyon Wanneer water samenkomt met ander water, de Triennale Okayama Art Summit 2019 IF The Snake, Okayama (Japon), Suspended time, Extended space Casino Luxembourg (Benelux), Fluo Noir (BIP2018, Luik, BelgiŽ. Sinds 2018 zijn zijn films geprogrammeerd in de Rencontres Internationales Paris-Berlin, in de vorm van een performance in Iffr Rotterdam, Images-Passage Annecy en in het Macro Museum Rome.

Eva L Hoest (Luik, 1991, BelgiŽ - woont en werkt in Brussel) onderzoekt de manieren waarop alle soorten mentale beelden, in het bijzonder geheugen en herinnering, de neiging hebben zich opnieuw te materialiseren in een technologische vorm. Bovenal streeft de kunstenaar naar de verkenning van het geheugen en zijn kleine en vreemde overgebleven realiteit. Stuk voor stuk eigent ze zich de technologieŽn van haar tijdgenoot toe om zowel hun aard als een product van het begrijpen van de wereld als hun potentieel als artistiek medium te onthullen.
Le Botanique
Rue Royale, 236
1210 Sint-Joost-ten-Node
+32 2 218 37 32
NORMAAL TARIEF 3 / VERLAAGD TARIEF: Student / Senior / Docent / Groep / JAP / -26 jaar / botacarte 2.5 / SOCIAAL TARIEF: werkzoekende // handicap / 2
Vanaf 3 jaar

Woensdag: van 12:00 tot 18:00
Donderdag: van 12:00 tot 18:00
Vrijdag: van 12:00 tot 18:00
Zaterdag: van 12:00 tot 18:00
Zondag: van 12:00 tot 18:00

Van 16 september tot 21 novemberNieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Eva LíHoest - The Inmost Cell
(Van 16 september tot 21 november - Saint-Josse-Ten-Noode)
Nyege Nyege de tentoonstelling | Vernissage | dj-set | Aiitf
(Van 23 september tot 6 november - Brussel)
Langzaam leven. Radicale dagelijkse praktijken
(Van 22 september tot 29 oktober - Brussel)
B jart-Brussel
(Brussel)
Moof Museum
(Brussel)