Experimenteel schilderen voor beginners

Experimenteren, experimenteren en experimenteren.
In de cursus ‘Experimentele Studio’ ga je op zoek naar wie jij bent als beginnende schilder. Van welke stijl hou je ? Hoe kan jij je het best uitleven ? Welke technieken en structuurmaterialen spreken je aan ? De cursus is dan ook opgebouwd uit thema’s. Je oefent enkele lessen rond een bepaalde techniek en met specifiek materiaal om dan rond les drie of vier je schilderij te maken. De schilderopdrachten zijn zeer uiteenlopend en kunnen gaan van gewoon schilderen met penseel (de basis leren)over schilderen ala Jackson Pollock (gooi techniek) tot schilderen met grote Chinese borstels. Ooit geschilderd met zwarte inkt op groot formaat ? Met palletmes, andere attributen of gewoon met bladeren geschilderd ? Abstract ? Expressief ?
Doorheen de lessen verandert het thema steeds waarbij je jezelf uitdaagt de techniek onder de knie te krijgen én daar je eigen stijl in te vinden. Dat is een proces, waarbij je als beginneling gaat durven schilderen en experimenteren.
Deze cursus is een vervolg op de cursus ‘Durf Schilderen, Start to paint’. Je hebt enige kennis nodig van complementaire kleuren en het gebruik van licht en donker in een schilderij. Deze kennis oefen je verder doorheen de experimentele studio.
Voor wie is deze cursus dan ? Voor de creatieve beginneling die al een beetje op zichzelf heeft geoefend, maar toch nog echt aan het begin staat.
Heb je nog nooit een verfborstel of paletmes vastgehad ? Dan is de cursus ‘Durf schilderen, start to paint’ een goeie voorloper. Tijdens de 8 lessen van deze cursus krijgt je een eerste initiatie in kleuren en materialen en leer je al spelend je eerste stappen zetten.
Moeilijk om te beslissen welke cursus bij je past ? Graag meer info ? Neem dan telefonisch contact op. Even persoonlijk praten en we komen er wel uit.
Beide cursussen zijn in dezelfde stijl : per thema en met de nadruk op het aanwakkeren van je creativiteit. Enne... het mag vooral gezellig zijn.
De lessen experimentele studio gaan door in Antwerpen op dinsdag- of donderdagavond, telkens van 19 uur tot 21.30.
De prijs per les is 15 euro en je betaalt per 8 lessen. Je kan je plaatsje al reserveren door de helft van het bedrag te storten. Je betaalt het resterende bedrag dan een week voor de cursus aanvangt.
Warm welkom,
Naat
Waar :
Het Verfkot
Dambruggestraat 128
2060 Antwerpen 6
Telefoonnummer :
0468/28 90 92 - Reserveren is verplicht
Tarief :
15 euro per les
Publiek :
Vanaf 15 jaar
Internet :
http://bit.ly/hetverfkot
Toegevoegd door :
Renata Boey

Dinsdag: van 19:00 tot 21:30

22 oktoberNieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Durf schilderen - Start to paint voor beginners
( 22 oktober - Antwerpen 6)
Keramiek cursus
(Borgerhout)
Keramiek
(Borgerhout)
Gratis opleiding web development BeCode
(Van 23 juli 2019 tot 23 februari 2020 - Antwerpen)
Macramé wallhanging en plantenhanger maken
( 22 oktober - Antwerpen 1)