Expo Natuurlijk

Hilda Verhelst – schilderijen, aquarel Maurits Lenaerts – schilderijen Nicole Gielen – Keramiek Hilde Verhelst Mijn abstracte werken drukken mijn gemoedstoestand uit tijdens de uitvoering van mijn schilderijen. Vooral geďnspireerd door de natuur, de seizoenen, maar ook door rampen als tsunami, stormen en de klimaatverandering en de vluchtelingenstroom Ik mix acryl met pasta en zand om een reliëf in mijn werk te creëren. Ik probeer te schilderen door mijn emoties, mijn angsten, mijn vreugde en opvallende schakeringen van licht, elementen van de natuur. Door de jaren heen heeft mijn werk zich geleidelijk geconcentreerd op het thema dat ik verkies, de menselijke figuur, het naakt. De representatie van het lichaam is voor mij een onuitputtelijk bron. Ik hou van de ideeën van spanning en beweging, met composities waarin het lichaam lijkt te gaan liggen, staan of hangen.

Maurits Lenaerts Tekenen is altijd al een passie geweest, vooral portretten. Ook toen ik later van tekenkunst evolueerde naar schilderkunst bleef het portret lang mijn favoriete onderwerp. Momenteel is de natuur en bijgevolg ook het landschap mijn thema geworden. Zelfgenomen landschap foto’s zijn steeds het uitgangspunt. Om een persoonlijk sfeer binnen het doek te creëren, neem ik de foto’s geenszins letterlijk over. Eigenzinnige kleurencombinaties en felle contrasten tegen een zwarte ondergrond bepalen het eerder opgenomen uitzicht van de landschappen. Ik streef altijd naar een wat mysterieus beeld dat voor de kijker een droomwereld kan oproepen, soms koeler, dan weer warmer van uitstraling. Voor mij is dit de essentie van het schilderen ….. door middel van een bijzonder kleurgebruik een mooie droom creëren. De tentoonstelling “Natuurlijk” is nummer 30 op mijn palmares, waarvan de meeste met “Inout” en “Melange”

Nicole Gielen Na vele jaren “kleien” bij verschillende keramisten, wilde ik een meer artistieke vorming en volgde dan de hogere graad en specialisatie keramiek aan de kunstacademie van Geel. Ook volgde ik nog talrijke master classes en lessenreeksen bij andere bekende en minder bekende keramisten. Inspiratie haal ik zowat overal, vooral uit de natuur. Mineralen en gesteenten zoeken in binnen- en buitenlandse groeves, was dan ook mijn hobby. Door te experimenteren met glazuren en kleuren, probeer ik een beetje de vele grillige eigenschappen van de natuur te benaderen. Als lid van kunstencollectief “Inout” heb ik deelgenomen aan verschillende tentoonstellingen waaronder cc De Warande Turnhout, Markthallen in Herk de Stad, de Halle Geel, e.a.
Waar :
Kunstcentrum Gesigneerd
Baalsebaan 287
3128 Baal
Tarief :
Gratis
Publiek :
Elk type publiek
Internet :
http://www.kunstkringgesigneerd.be
accessibility

Zaterdag: van 13:00 tot 18:00
Zondag: van 13:00 tot 18:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

M-Museum
(Leuven)
Expo Jas en Karen Birnholz
(Van 11 september tot 25 oktober - Bonheiden)
Tijdelijke expo 'De Kunstkamer'
( 2 oktober - Herentals)
Charles Van Gisbergen & Patricia Hiele
(Van 17 september tot 4 oktober - Nieuwenrode)
Train World | Expo: 'Paul Delvaux. De Man die van treinen hield'
(Van 22 oktober 2019 tot 11 oktober 2020 - Schaarbeek)