Family Day

Wees allemaal welkom in het Belvue voor een speciale dag vol gezinspret ! Spelparcours, ludieke ateliers en tal van andere verrassingen wachten die dag op jullie. Kortom de perfecte gelegenheid om samen met je gezin België en zijn geschiedenis te ontdekken !

PROGRAMMA
LUDIEK Welkom
een feestelijke dag verdient een feestelijk welkom ! We verklappen nog niet alles, maar toch al een kleine tip: hij loopt met zijn hoofd in de wolken…

RONDLEIDINGEN
Maak samen met je ouders, oma, opa, broer, zus, … een interactieve gezinsrondleiding met een gids. Elke generatie krijgt zijn eigen opdracht en samen ontdekken we België en zijn geschiedenis !
11.00 – fr / 11.30 – Eng / 14.00 – nl
Inschrijven verplicht ! Via http://www.belvue.be

SPELPARCOURS
Ontdek met onze spelparcours de geschiedenis van België! Mimi en Momo nemen de 3- tot 5-jarigen mee op een voelparcours om verstoppertje te spelen met herkenbare voorwerpen, terwijl de 6- tot 8-jarigen hun ministersvest aantrekken en op belangrijke missie vertrekken. De 9-tot 1rigen gaan dan weer met Zeno de ontdekkingsreiziger op reis in België aan boord van zijn periscoop-camionette.
Zonder reservatie - doorlopend van 10.00 – 18.00

WORKSHOP Pop-Upstrips
kuifje, Marsupilami, Lucky Luke, … België staat internationaal bekend om zijn strips. Op de Family Day gaan we zelf aan de slag tijdens de workshop 'pop-Up strips'.
Zonder reservatie - doorlopend van 10.00 – 18.00

CONCERT 'fanfakids'
kom dansen met de fanfakids ! De fanfakids zijn een initiatief van Centum West d'Broej uit Sint-Jan Molenbeek en verenigt kinderen van verschillende leeftijden en Culturen. De aanstekelijke Noord-afrikaanse en Zuid-amerikaanse ritmes brengen op hun zelfgemaakte instrumenten brengen een lach op ieders gezicht.
Optreden om 13:00, 15:00 en 16:00

EEN Belgische Lekkernij
van al die geschiedenis en activiteiten krijg je honger. Een typisch Belgische lekkernij zal klaarstaan om de honger te stillen !
Met je museumticket krijg je een wafeltje of een suikerspin.

PRAKTISCHE Info
tickets
toegangsprijzen zijn dezelfde dan voor het museum
7€ : volwassene
6€ : senioren +65, groepen (+15 pers.)
5€ : 18-aar, werkzoekende, personen met een handicap
gratis : -18 jaar
Waar:
Belvue Museum
Paleizenplein 7
1000 Brussel
Telefoonnummer:
02 500 45 54
Tarief:
7 euro
Publiek:
Vanaf 3 jaar
accessibility


Zondag : van 10:00 tot 18:00

8 oktober


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!