Fermentatieles : maak je eigen probiotica

1 Voormiddag (ANTWERPEN)

Fermenteren heeft iets magisch ! De micro-organismen transformeren als ware tovenaars onze gewone dagelijkse voeding in een waaier van dranken en gerechten die een toegevoegde waarde krijgen, en een heel bijzondere smaak. Door te fermenteren is het voedsel voorverteerd (dus gemakkelijker verteerbaar) en laat het ook geen afvalstoffen na. Het helpt om het lichaam te zuiveren van vetten en van zware metalen of andere vervuiling. In de tijd van onze grootouders bestond er een grote rijkdom aan verse gefermenteerde producten: ambachtelijke bieren en kazen, karnemelk, ingelegde groenten en fijne vleeswaren, en vis... Onze geÔndustrialiseerde voeding bootst die producten na, maar de levende fermentaties erin zijn verdwenen. Ieder product moet nu volkomen identiek zijn aan het vorige, en dat lukt niet bij levende processen.

In deze les leren we hoe we zelf kwaliteitsvolle groenten en granen kunnen laten fermenteren, en hoe we gefermenteerde produkten uit verschillende landen kunnen een plaats geven in onze dagelijkse keuken.

Bio en veganistische ingrediŽnten
Waar :
Oost West Centrum Vzw
Van Schoonbekestraat 148
2018 Antwerpen 1
Telefoonnummer :
03 230 13 82 - Reserveren is aangeraden
Tarief :
45
Publiek :
Vanaf 18 jaar
Internet :
https://owc.be/alle-cursussen/fermentatieles-maak-je-eigen-probiotica-2826
Toegevoegd door :
vzw Oost West Centrum
accessibility

Zondag: van 10:00 tot 13:00

22 maart



Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Voeding & vitaliteit - derderjaarsopleiding
(Van 14 september 2019 tot 20 juni 2020 - Antwerpen 1)
Plantaardig koken volgens de seizoenen
(Van 23 januari tot 17 december - Antwerpen 1)
Kooklessen voor kinderen
(Turnhout)
Workshop chocolade / pralines
(Gent)
Kookmee
(Van 23 januari tot 31 december - Houthalen-Helchteren)