Fietsevenement Fietsevenement

Op de laatste zondag van augustus wordt voor de 31ste keer De Schakel georganiseerd. In de Antwerpse Kempen zal er weer ge-schakel-d worden langs een spinnenweb van routes.

DÉ Plezantste Afsluiter Van de Zomervakantie
de Schakel is er voor iedereen. Deelnemers kiezen zelf een route uit het grote aanbod. De sportieve fietser kan routes uitstippelen van meer dan 100 km terwijl er voor de recreatieve fietser en gezinnen met jonge kinderen heel wat keuzes zijn vanaf m. Het parcours is volledig bewegwijzerd. Er zijn 46 start- en controleplaatsen.
We zorgen er steeds voor dat er zoveel mogelijk langs verkeersvrije of verkeersluwe wegen gefietst wordt.

ANIMATIE in Oud-Turnhout

schakelaars weten ondertussen dat het in de Zweepes Venhut in Oud-Turnhout altijd gezellig halt houden is ! Tussen 1 18 uur speelt het ondertussen welbekende Accordeongezelschap Nostalgia weer de pannen van het dak ! Julien en Suzanne delen als koppel dezelfde passie, namelijk de accordeon. Aangevuld met Jos op basgitaar, Leo achter de drums en Marianne op percussie, zorgt dit muzikale vijftal met hun meezingers, schlagers en liedjes uit de oude doos voor een onvergetelijke namiddag met een stevige portie ambiance.
Bovendien beschikt de Zweepes Venhut over een fantastische speeltuin waar kinderen naar hartenlust kunnen ravotten terwijl ouders en grootouders genieten op het terras.

Ook culinair word je verwend in de Zweepes Venhut ! Er is keuze uit lekkere verse soep met stokbrood volgens inspiratie van de chef, een dessertenbuffet met zelfgemaakte cakes en taarten en een overheerlijk broodjesassortiment. Je kan er ook genieten van een verfrissend streekbiertje of een ander drankje op het sfeervolle terras.


INSCHRIJF-EN Controleplaatsen
de start- en controleplaatsen liggen op zo’n 10 km afstand van elkaar en worden ‘Kempenhutten’ genoemd, met elk een naam. Inschrijven kan op zondag ugustus tussen 8 en 14 uur in die hutten. De laatste controle met stempel gebeurt om 18 uur. De Schakel eindigt om 19 uur.


DEELNAMEPRIJS
volwassenen: 4 euro
kinderen tot 1ar: 1 euro
Bij vertrek krijg je een deelnemerskaart, een appel, een wafel, een fietswimpel en een routeplan. Bij inschrijving ben je ook verzekerd tegen ongevallen. Bij het inleveren van je deelnamestrook kan je prijzen winnen.


PRIJZENPOT
Bij het inleveren van de deelnamestrook kan je een van onze fantastische prijzen winnen.
Wat moet je doen om zo'n prijs te winnen ? Gewoon meedoen en genieten !

Er zijn ook dit jaar weer waardevolle prijzen. De totale prijzenpot bedraagt meer dan 15.000 euro waaronder bikes, verblijven van een week in een B&B of vakantiehuis bij Vlamingen in Frankrijk of in de Ardennen ! Verder zijn er een aantal overnachtingen in B&B’s uit de Kempense regio, fietsvakanties, culinaire fietstochten en andere verrassingen.
Voor de kinderen tot twaalf jaar zijn aparte prijzen voorzien. De hoofdprijs is een kinderfiets.
Door deel te nemen aan de kleurwedstrijd kunnen ze ook nog eens extra prijzen winnen !

Bij afgifte van de deelnemersstrook op het einde van de tocht krijg je ook nog een bonnenkaart met een waarde van om en bij uro.


VERTREK- en Aankomst Schakel in Oud-Turnhout
zweepes Venhut, Jeugdcentrum Zweepes Ven, Oude Arendonkse Baan 73, Oud-Turnhout
Waar :
Jeugdcentrum Zweepes Ven
Oude Arendonkse Baan 73
2360 Oud-Turnhout
Tarief :
volwassenen: 4 euro / kinderen tot 12 jaar: 1 euro
Publiek :
Elk type publiek
Internet :
http://www.schakel.be

Zondag: van 8:00 tot 19:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Uitgelezen Goed
(Van 12 februari 2019 tot 6 mei 2019 - Oud-Turnhout)
Uitgelezen Goed
(Van 12 februari tot 6 mei - Oud-Turnhout)
Kinderzoektocht
(Oud-Turnhout)
Ontdek de prachtige Kempen op een Vespa
(Turnhout)
Uitgelezen Goed
(Van 12 februari tot 6 mei - Turnhout)