Flamencoworkshop "Compás" met Marisol

Tweedaagse Dansworkshop
met live zang- en gitaarbegeleiding door Esteban Murillo
Docente: Marisol Valderrama Guerrero
Thema: compás in praktijk
Deelname: € 1€ 60 per dag)
Na afloop op zondag vindt er een toonmoment plaats (gratis toegankelijk voor publiek).

SCHRIJF In
bel of mail uw gastvrouw Lene Vandersteegen:
+33 59 37 11


"De dans is een kracht die de ziel ontplooit als een lotus met ontelbare bloemblaadjes. Een manier om in de ruimte te zijn. Nieuwe dimensies openen zich terwijl je contact houdt met je lichaam. In de dans verenigen zich de spirituele en de materiële wereld. Het is de weg die de hersenen in slaap wiegt en waarbij het hart de controle over het lichaam overneemt.
Dansen is strijden met wat je belemmert, met alles wat weegt en bezwaart. Met je lichaam ontdek je het wezenlijke, de essentie van het leven. Het creëert een fysieke verbinding met geestelijke vrijheid. Daarom beoefenen we met de dans een heilige kunst."

Zegt danseres, choreografe en docente Marisol Valderrama Guerrero. Ze is geboren in Brussel uit Andalusische ouders en danst al op haar zestiende bij Antonio Martinez. Na haar klassieke opleiding studeert ze bij de grote meesters in Sevilla en Cádiz. Ze werkt mee aan heel wat professionele voorstellingen (onder meer rond Federico García Lorca) en ze schrijft zelf dansscenario's. Naast het dansen behaalt ze een graduaat in de logopedie en vat ze een interesse op voor oosterse culturen. In werkt ze als choreografe en danseres in Bhopal, India.

Esteban Murillo is een jong zangtalent, geboren in Charleroi (1995) en opgegroeid met de stem van zijn grootvader en de gitaren van zijn ooms als muzikale achtergrond. De kleine Esteban krijgt al snel zijn eerste (klassieke) gitaarlessen en kiest na korte tijd resoluut voor de flamencogitaar. Hij staat al op de planken met de groep Suena Flamenco als hij verliefd wordt op de stem als instrument. Hij kiest zijn stem als instrument, studeert intensief, ontwikkelt zijn eigen stijl en gaat er vervolgens mee het podium op: passioneel, gevoelig en met veel persoonlijkheid. Sinds zijn tienerjaren deelt hij het toneel met de grote namen uit de flamenco-scene (onder meer met Nina Pastori in het Koninklijk Circus).

ZIE Ook
- op vrijdag 0 geeft Marisol een initiatie in Dhrupad (yoga of sound), ook met live muziek op fluit.)
- op zaterdag geeft Marisol een optreden met haar groep Arte Conpaz
Danshuis Volmolen
Volmolenstraat 11
3680 Opoeteren
€ 120 voor twee dagen
Elk type publiek

Zaterdag: van 14:00 tot 16:30
Zondag: van 14:00 tot 16:30

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Danslessen in Danszaal Baila (ruim aanbod)
(Arendonk)
Dans en praatnamiddag
(Turnhout)
Heels
(Van 28 september 2021 tot 7 juni 2022 - Mechelen)
Werelddans lijndans kringdans mixerdans
(Van 31 oktober 2021 tot 26 juni 2022 - Mortsel)
Salsa voor beginners en semi gevorderden
(Sint-Pieters-Leeuw)