Foerster, fantastische humor

Philippe Foerster, geboren in 1954 in Luik, studeerde aan de stripafdeling van het Institut Saint-Luc Brussel. Daar volgde hij het onderwijs van Claude Renard en ontmoette onder meer Philippe Berthet, Antonio Cossu, Fran ois Schuiten en Andreas.
We zijn dan aan het einde van de jaren 70, een tijd van ontdekking van nieuwe wegen in strips. En het is in deze context dat Philippe Foerster in 1980, verwelkomd door Gotlib, arriveert op Fluide Glacial waarvoor hij gedurende meer dan aar vele verhalen in zwart-wit zal realiseren waarin zwarte humor en fantasie nauw maaswerk zijn. De titels van zijn cartoons spreken voor zich: The Call of the Gravedigger, Instants damn s of La raison du plus mort. Als zijn vertelstijl wordt gekenmerkt door Jean Ray, Michel de Ghelderode, Allan Edgar Poe, Ray Bradbury en Flannery O'Connor, sluit zijn grafische werk aan bij Willy Vandersteen, Jacques Tardi, Will Eisner en Jack Davis.

In 1987 verschenen de Starbuck h ros in Robbedoes in een moderne, speelse en levendige stijl voor kinderen die dol zijn op vreemde en waanzinnige avonturen. In 1988 maakte de kunstenaar zichzelf scenarioschrijver voor Berthet met het album L il du chasseur, net als in 1995 toen hij samen met Andr as een script produceerde.

In vond hij Pinocchio die volwassen was geworden met de Gueule de bois-serie en sindsdien heeft Philippe Foerster zijn werk voortgezet, waarvan we onder meer de aandacht zullen vestigen op La Fronti re gepubliceerd in , waar hij de western Le confesseur sauvage in en Un air de gravit en , beide uitgegeven door Gl nat, waarvan we telkens een reeks originele werken in onze theaters presenteren.

De tentoonstelling biedt een weids panorama van 40 jaar van zijn oeuvre en nodigt je uit om je te verdiepen in het werk van Philippe Foerster.

Deze tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met de vzw Sur la Pointe du Pinceau.
Centre d'Art de Rouge-Cloître
Rue de Rouge-Cloître 4
1160 Oudergem
Entree: 3 - gereduceerde prijs: 2 - gratis> 12 jaar / jaar
Elk type publiek

Woensdag: van 14:00 tot 17:00
Donderdag: van 14:00 tot 17:00
Vrijdag: van 14:00 tot 17:00
Zaterdag: van 14:00 tot 17:00
Zondag: van 14:00 tot 17:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!