Folkeando trio (Argentina) & Sankofa trio (Colombia)

Folkeando trio omschrijft zichzelf als Argentijnse Ďkamerífolkmuziek. Dat ze met hun verfijnde arrangementen nieuw leven geven aan de ziel en de ritmes van de Argentijnse folk is daar niet vreemd aan. De virtuose en subtiele klank van Roberto Ameriseís gitaar, de ooit traditionele, melodische en stedelijke ritmes van Fernando Massinoís percussie en bombo leguero en Isabel Sciuttoís expressieve stem en fluiten zorgen voor een heel eigen interpretatie van Zuid-Amerikaanse ritmes als chacarera, zamba, carnavalito of bailecito.

Het Colombiaanse Sankofa trio werd niet alleen talloze malen bekroond als beste folkgroep in Colombia. Het drietal blinkt vooral uit door hun innoverende arrangementen van de Colombiaanse traditie. Zahira Noguera Cardenas (cuatro) is een referentie voor de musica llanera, de muziek van het grensgebied tussen Colombia en Venezuela. Bassist Daniel Ivan Sossa Aljure staat garant voor verrassende composities en fluitiste Sandra Milena Sanchez Vega doet niet alleen haar ding bij Sankofa trio, maar speelt ook met de belangrijke symfonische orkesten van Colombia.

Expo
Mis ook expo van de charmante, vaak hilarische mechanische sculpturen van Hernan Lira niet! HernŠn Lira wordt geÔnspireerd door zijn eigen ervaringen en de cultuur, poŽzie en muziek van zijn zijn geboorteland ArgentiniŽ. Zijn werk zal worden tentoongesteld tijdens de drie concerten van het festival. Je kunt hem ook in de gangen van het theater ontmoeten.

Caxixi in the Making
Op vrijdag en zaterdag exposeert Mico NagŰ zijn handgeweven Caxixis, een Afro-Braziliaans percussie-instrument, in de foyer. Hij zal ook een demonstratie geven van het vlechten van een Caxixi.
Waar :
Muziekpublique
Moliere Theater, Naamsepoortgalerij Bolwerksquare 3 1050 Els
1050 Elsene
Tarief :
12/14 euros
Publiek :
Vanaf 3 jaar
Internet :
https://muziekpublique.be/concerts/20190927-sonamos-folkeand

Vrijdag: van 20:00 tot 22:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Ligconcert 'Avontuur'
( 14 augustus - Torhout)