Gallo - Romeins museum

Een krachtige architectuur !

Architectenbureau De Gregorio & Partners ontwierp het museum. Het gebouw heeft een logische structuur die ons toelaat om een professionele museumwerking uit te bouwen.

Bovendien bezorgt de ruimtelijkheid van het gebouw u een aangenaam gevoel.

De architectuur is eerder gesloten maar bevat hier en daar kleine openingen die u verrassende zichten geven op de stad. Het gebouw past trouwens perfect bij de identiteit van Tongeren.

Of zoals architect De Gregorio het verwoordt: 'tongeren vraagt om sobere, sterke gebouwen met weinig details – best opgetrokken in brute, natuurlijke materialen. Die krijgen na verloop van tijd een mooie patina.

Zo gaan ze sneller op in het geheel.' Neem zelf rustig de tijd, bekijk het gebouw en vorm uw oordeel.

Het museum bevindt zich voor een groot stuk onder de grond. Zo blijft het bovengronds volume binnen de perken. Bovendien verwijst dit concept duidelijk naar de archeologische wetenschap.

Via verdiepte patio's halen we hier en daar gefilterd daglicht binnen. Dat resulteert in stemmig verlichte tentoonstellingsruimtes die u volledig in de ban brengen van het verre verleden.


Welkom in het Gallo-Romeins Museum !


Graag geven we u een voorsmaakje van ons gevarieerd aanbod. Maar natuurlijk ontmoeten we u nog liever in het museum zelf. Waarom u beslist moet langskomen ?

Leren over het verre verleden is nergens zo leuk als bij ons. Het verre verleden start zo'n 500.000 jaar geleden en loopt tot in de vroege middeleeuwen. Neanderthalers, de eerste homo sapiens, Kelten, Eburonen en uiteraard Romeinen en Germanen: ze passeren allemaal de revue.

'Leren' krijgt bij ons een heel aparte dimensie. Het gaat om actief ontdekken, beleven, verdiepen, verbanden leggen, in vraag stellen,. .. Op een dynamische manier en in een inspirerende omgeving krijgt u inzicht in de reden waarom het gelopen is zoals het is. Een boeiende manier om iets op te steken, voor jong én oud.

Het Gallo-Romeins Museum organiseert ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen. Zo maakt u kennis met nieuwe wetenschappelijke inzichten en geniet u van topstukken van onze collega's in binnen- en buitenland.

Raadpleeg zeker ook onze activiteitenagenda. Lezingen, evenementen, speciale programma's,. .. U vindt er alle noodzakelijke informatie. Uiteraard hebben we ook een sterk aanbod voor schoolgroepen.

Niet alleen onze tentoonstellingen verrassen. De bijzondere architectuur, het hartelijke onthaal, de leuke museumshop en het gezellige Museum Kafee maken uw bezoek helemaal áf.

Daarna bent u volledig klaar voor een verkenning van Tongeren: het oudste en misschien wel meest charmante stadje van het land.

Tot binnenkort. .. in het Gallo-Romeins Museum.
Waar :
Kielenstraat 15
3700 Tongeren
Telefoonnummer :
+32(0)12 67 03 30
Tarief :
7 euro
Publiek :
Vanaf 5 jaar
Internet :
http://www.galloromeinsmuseum.be/

Dinsdag: van 9:00 tot 17:00
Woensdag: van 9:00 tot 17:00
Donderdag: van 9:00 tot 17:00
Vrijdag: van 9:00 tot 17:00
Zaterdag: van 10:00 tot 18:00
Zondag: van 10:00 tot 18:00


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Gallo-Romeins Museum
(Tongeren)
Mus e de la telefonie
(Lantin)
Museum van het Waalse leven
(Luik)
Motorfiets Expo
(Van 4 juli 2020 tot 4 april 2021 - Luik)
Boog oforum
(Luik)