Geduld

Foto- en audio-expositie

Ik heb altijd de mensen willen fotograferen die ik ontmoette als onderdeel van mijn verplegende baan, tijdens mijn huisbezoeken. Ik heb het nooit gedaan, omwille van de ontologie. Het leek me oneerlijk om deze speciale relatie, dit vertrouwen, maar ook deze potentiŽle autoriteit, voor artistieke doeleinden te gebruiken.

Maar nadat ik vertrokken was, moest ik terugkomen. Ik wilde weg uit deze appartementen, deze huizen, deze kamers, de verhalen die me week na week waren toevertrouwd. Geef ze de kans om verhalen te worden.

Het verpleegteam, mijn oud-collega's, helpen me bij het organiseren van de bijeenkomsten. Ik vind degenen die mijn patiŽnten zijn geweest in hun interieur, rond een cafť. Behalve deze keer, ben ik er niet meer om te behandelen.

Of misschien wel?

En we zijn aan het praten. Ze vertellen over kinderjaren, ouderdom, de buurt, verhuizingen, ziektes, werkonderbrekingen, dieren, gezinnen, liefdes. Ik heb een paar vragen op een stuk papier, maar vaak hoef ik ze niet te stellen. En ik fotografeer ze. In hun kamer, hun keuken, op hun balkon, of in hun park pr fr.

Deze tentoonstelling is ontstaan uit een. D beelden en woorden die vertellen over levens. Het is simpel, te simpel, en toch word ik er duizelig van.

Alvorens te landen bij het Ocean North Theater, zal het eerst en vooral plaatsvinden in het medische huis, in de wachtkamer, waar patiŽnten komen en gaan. Dat is belangrijk, want daar is ze geboren. Tussen een huisbezoek, een sessie wateraerobics en een kopje koffie.
Madeleine Camus

___________________

Madeleine Camus werkte twee jaar als verwante verkrachter in het medische huis Couleurs Sant. Ze heeft haar studies hervat en zit momenteel in het derde jaar theater bij INSAS.

Zijn foto's worden van 1 tot ktober tentoongesteld in de bar van het Theater Oc an Nord, voor het festival Mouvement d Alt rit s.

Met de steun van het Maison M dicale Couleurs Sant Elsene

Rue Vandeweyer 63/65
1030 Schaarbeek
Gratis
Vanaf 10 jaar
Elke zondag van de maand
Dinsdag: van 13:30 tot 23:00
Woensdag: van 13:30 tot 23:00
Donderdag: van 13:30 tot 23:00
Vrijdag: van 13:30 tot 23:00
Zaterdag: van 13:30 tot 23:00
Zondag: van 13:30 tot 23:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Expo Antonio Jim Nose Saiz & St phanie Petitjean
(Van 4 november 2021 tot 21 december 2021 - Brussel)
Folon. De sculpturen - Foto's door Thierry Renauld
(Van 4 september tot 4 december - Brussel)
Opening van de Corps Vides fototentoonstelling
(Van 2 tot 20 december - Brussel)
Gratis zelfportretten - Getuigenissen over opsluiting
(Van 18 november tot 5 december - Brussel)
Zoom, de veertien dagen van de fotografie in Brussel
(Van 4 tot 19 december - Anderlecht)