Geleid bezoek: De Ommegang, een authentieke belevenis

De Ommegang van stond normaal gezien in het teken van de erkenning door de Unesco. Dit evenement werd immers opgenomen op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid. Door de Covid-19-Pandemie moest deze editie helaas worden geannuleerd.

Het Coudenbergpaleis en het Groot Koninklijk Serment en van Sint-Joris der Kruisboogschutters van Brussel nodigen je uit om de sfeer van de Ommegang te ontdekken zoals die door de deelnemers wordt ervaren, met twee kruisboogschutters die je begeleiden.

De wandeling begint aan het Gildehuis waar de kruisboogschutters van Sint-Joris en de handboogschutters van Sint-Sebastiaan gekleed zijn in hun historische kostuums. In het voetspoor van de twee pelotons daal je af naar de Onze-Lieve-Vrouw ter Zavelkerk, waar de schietpartij van de kruisboogschutters plaatsvindt. Een traditie die doet denken aan het eeuwenoude koningsschieten. Op de avond van de Ommegang komen Keizer Karel en de toekomstige Filips ii hulde brengen aan Onze-Lieve-Vrouw-op-stocksken, patroonheilige van de Grote Gilde, voor de vijf militaire Sermenten.

Daarna ga je naar het Coudenbergpaleis, het paleis van Keizer Karel. Dankzij de souvenirgalerij en de film over de opname van de Ommegang op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid, krijg je een blik op de processie die naar de Grote Markt afdaalt. We keren dan terug naar het Gildehuis voor een gezellig moment en kruisboogschietdemonstraties.

Praktische informatie

Datum: vrijdag 3/07 14.00 u. – duur u.
Prijs: 7 € – deze prijs is inclusief entreegeld en het bezoek.
Afspraak: Gildehuis, Borgendaalgang, 7-9 Koningsplein, Brussel.
Reservatie verplicht: .
Info: www.coudenberg.brussels of + 3)0 45 54.
Prijs: 7 €/persoon. Betaling ter plaatse.

Het dragen van een mondmasker is verplicht. Een luidspreker maakt het voor de deelnemers mogelijk om de gids te horen vanop de verplichte sociale afstand.

Bezoek georganiseerd in samenwerking met de Ommegang van Brussel, het Groot Koninklijk Serment en van Sint-Joris der Kruisboogschutters van Brussel en het Coudenbergpaleis. Met de steun van visit.brussels.
Waar :
Gildehuis, Borgendaalgang
Koningsplein 7-9
1000 Brussel
Tarief :
€ 7
Publiek :
Vanaf 12 jaar
Internet :
https://coudenberg.brussels/nl/nieuws/de-ommegang-een-authen

Vrijdag: van 14:00 tot 16:30

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Coudenbergpaleis
(Brussel)
Hallepoort
(Brussel)
De Kinderstad
(Elsene)
De Denkbeeldige Inventaris - Kronikas
(Van 24 januari tot 31 augustus - Schaerbeek)
Food and the City. De stad voeden, vroeger en nu
(Van 6 maart 2020 tot 31 augustus 2021 - Evere)