Geleide natuurwandeling in het Vlaams strandreservaat 'de Baai van Heist'.

Thema: Over de zomerse bloei & broedvogels van embryonale duinen & schorre.
Tijdens deze natuurwandeling besteden we bijzondere aandacht aan de unieke vegetatie van de schorre en embryonale duinen en overgang naar strand. Een boeiende wereld van planten met speciale aanpassingen om in deze extreme biotopen te overleven.
Zeldzaamheden als Blauwe Zeedistel en Zeewolfsmelk komen hier abundant voor in de jonge duinen en staan in deze periode in volle bloei. Aan de voet van de jonge duinen vinden we de typische embryonale duinvormers. Langs het pad door de jonge duinen & schorre vinden we Aardbeiklaver, Melkkruid, Fraai duizendguldenkruid, Grote ratelaar, Kruipend stalkruid, Echte koekoeksbloem…, een vegetatie die steeds meer evolueert naar een vegetatie van het zoete milieu. In de jongste schorrestukjes kijken we uit naar de bloeiende Gerande schijnspurrie, Klein schorrekruid en aan de voet van de embryonale duinen staan soorten als Zeeraket & Zeepostelein.
Maar uiteraard kijken we ook uit naar eventueel aanwezige broedvogels, zoals Graspieper, Veldleeuwerik, Kievit, Scholekster of zelfs de zeldzame Bontbek- of Strandplevier, foeragerende doortrekkers en het aanwezige insectenleven, zoals de Basterdzandloopkever, Blauwe duinsprinkhaan en Grote zandroofvlieg, typische soorten van open zandige stukken.

Praktisch: Voorinschrijving uiterlijk vòòr 0 uur de dag vòòr de wandeling via website www.natuurexploratie.be verplicht. Voor niet-leden voorafbetaling deelnameprijs door storting op rekening verplicht (zie info website). Verrekijker en eventueel loep aangeraden..
Organisatie: Natuurexploratie.
Gids: Patrick Demaecker - tel. 050/51.91.01 of
Baai Van Heist: Voet Voetgangersbrug Einde Zeedijk Heist
Zeedijk -Heist Nr. 64
8300 Knokke-Heist
Gratis voor leden van Natuurexploratie. Andere deelnemers 2,50 euro en max. 5,00 euro/gezin vooraf te betalen. Kinderen onder de 12 jaar gratis.
Vanaf 10 jaar

Zondag: van 10:00 tot 12:30

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Seafront
(Zeebrugge)
Themapark over zee en zeevaart, vis en visserij
(Zeebrugge)
Zeehonden Discovery
(Zeebrugge)
Sea life Marine Park
(Blankenberge)
Orange Belgium 5G Demo Trailer Blankenberge
(Van 9 tot 20 augustus - Blankenberge)