Geleide natuurwandeling in het natuurreservaat 't Voorland' bij Nummer En.

Thema: Wintergasten en eerste doortrekkende steltlopers.
Het natuurgebied 't Voorland bestaat uit zogenaamde inlagen die bij extra hoogtij overspoeld worden met zout water. Deze inlagen bestaan dan ook uit slik, schorre en zilte graslanden. Vr deze inlagen liggen bovendien zandbanken die bij laag tij bloot komen en van de inlagen afgescheiden worden door een diepe stroomgeul, waardoor ze dan een ideale rustplaats bieden aan de aanwezige - meestal - Gewone zeehonden.
In deze periode zijn heel wat overwinterende eendachtigen aanwezig. We hopen uiteraard op nog echte wintergasten van meer open water, zoals Middelste zaagbek en Brilduiker in het gebied aan te treffen. Maar ook algemenere soorten van vochtig grasland en kleine plassen als Smient, Wintertaling, Slobeend, Krakeend en Bergeend foerageren op de inlagen. Meestal zijn ook echte winterganzen aanwezig, vooral Kolganzen, maar ook Brandgans, Canadagans en Grauwe gans die het ganse jaar in het gebied vertoeven.
Deze wandeling is dan ook een must voor elke vogelliefhebber. Kleed je wel echt heel warm. Tijdens het winterhalfjaar kan het in dit gebied bitsig koud zijn.

Praktisch: Zeer warme winterkledij, stevig waterdicht schoeisel of laarzen en warme kledij zijn ten zeerste aangeraden. Verrekijker, eventueel telescoop en loep.
Organisatie: Natuurexploratie.
Gids: Patrick Demaecker - tel. 050/51.91.01 of 0475 407 929
Waar :
Natuurreservaat 't Voorland' Bij Nummer En - Nederland
Parking Einde Weg Naar Het Gemaal, Nummer En - Hoofdplaat
8300 Knokke-Heist
Telefoonnummer :
0475 407 929 - Reserveren is niet nodig
Tarief :
Gratis voor leden van Natuurexploratie. Andere deelnemers 2,50 euro en max. 5,00 euro/gezin. Kinderen onder de 12 jaar gratis.
Publiek :
Vanaf 10 jaar
Internet :
http://www.natuurexploratie.be
Toegevoegd door :
Patrick Demaecker

Zondag: van 14:30 tot 17:30

24 februariNieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Zwin Natuur Park
(Knokke-Heist)
Wavekarting
(_Buitenland)
Seafront
(Zeebrugge)
Zeehonden Discovery
(Zeebrugge)
Sea life Marine Park
(Blankenberge)