Grainbow wandelweekend

Wandelweekends met lekker, vegetarisch, plantaardig, lokaal, bio eten, in een van de mooiste en puurste natuurgebieden van België: de zacht heuvelende streek rondom Orval.

De Gaume, zoals deze streek heet, is een streek met een uitgesproken mild klimaat, een zacht landschap en een zuiderse sfeer. Het meest zuidelijke deel ervan wordt de Belgische Provence genoemd. Ver van asfalt en spoorlijnen wandelen we er doorheen uitgestrekte dennen-, eiken- en beukenbossen, over open weilanden, langs de oevers van riviertjes, voorbij oude dorpjes.

We logeren in La Ferme du Bois-le-Comte, een hoeve die tot een prachtig ecologisch centrum uitgebouwd werd. Bois-le-Comte is schitterend gelegen, op een kruispunt van wandelroutes, zonder doorgaand verkeer, een half uurtje stappen van de beroemde abdij van Orval.

We proberen 's morgens op tijd te vertrekken omdat we zo een ontspannen dag in kunnen gaan, maar verder hebben we geen vast tijdsschema. ‘s Middags pic-nicken we. Na een dag stappen kunnen we volop genieten van de warme sfeer en de heerlijke natuurvoedingskeuken van Bois-le-Comte.

Iedereen die graag wandelt is welkom. De wandelingen zijn haalbaar voor iedereen met een normale fysieke conditie die zonder veel moeite en op een prettige manier een weekendje in dicht contact met de natuur, met zichzelf en met anderen wil leven. De focus ligt op herbronnen, natuurbeleving en connectie met de natuur en dus niet op het aantal kilometers (de afstand van een dagtocht schommelt rond de 15km).
La Ferme du Bois-Le-Comte
Bois-Le-Comte 1
6823 Villers-devant-Orval
150 euro
Vanaf 18 jaar

Vrijdag: van 19:00 tot 22:00
Zaterdag: van 9:30 tot 22:00
Zondag: van 9:30 tot 16:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Touwenparcours &Tokkelbaan in ons klimbos in Mierchamps
(La Roche-en-Ardenne)
Kajaktocht op de Ourthe (8km)
(Van 8 mei tot 30 juni - La Roche-en-Ardenne)
Tentoonstelling "Par Toutéthys!"
(Van 1e oktober 2020 tot 1e januari 2023 - Hotton)
Karting Eupen
(Eupen)
Boomklimnamiddag in de Druivenstreek
( 16 mei - Huldenberg)