Gratis filmavonden in Nijlen

Vark en De Landgenoten organiseren in het kader van Food.Film.Fest vanaf 18 november op vier opeenvolgende vrijdagen een filmavond bij Veldvolk in Nijlen. Het zijn stuk voor stuk prachtige, inspirerende films, ingeleid door een bioboer van Vark. Elke filmavond start om ur.

Vrijdag 18 november - The great green wall (90 min)
Zangeres Inna Modja reist langs de Grote Groene Muur, een visionair project dat 8000 km bomen wil planten aan de rand van de Afrikaanse Sahara om het leven van miljoenen mensen in de frontlinie van klimaatverandering te veranderen. De film breng een een verhaal over voedselschaarste, conflict en migratie en wordt gekenmerkt door veerkracht, mogelijkheden en hoop.

Vrijdag ovember - Honeyland (89 min)
Drie jaar lang volgde een kleine crew Hatidze Muratova, een imker die in de bergen van Noord-Macedonië honing oogst dankzij haar wilde bijen. De komst van een echtpaar met een caravan vol kinderen zorgt voor een onverwachte dramatische wending in de bijenhouderij.

Vrijdag cember - To which we belong (89 min)
In deze docu volg je negen landbouwers en veehouders uit verschillende werelddelen die niet-duurzame conventionele praktijken achter zich laten. Hun uitgangspunt is steeds hetzelfde: samenwerken met de natuur, in plaats van de natuur te onderdrukken, is de toekomst van de landbouw.

Vrijdag 9 december - Voedselbossen (6n)
In zijn tocht langs verschillende voedselbossen van pioniers en ervaringsdeskundigen toont Louis hoe voedselbossen verbindend werken in lokale gemeenschappen en zorgen voor een bepaald evenwicht. En is dat niet precies wat de samenleving nodig heeft ?

De Landgenoten koopt met het geld van mensen zoals jij landbouwgrond aan en zet die voor altijd in voor lokale, biologische landbouw. Deze filmavonden worden georganiseerd om de aankoop van ha landbouwgrond voor Vark in de kijker te zetten. Wil je de missie van Vark en De Landgenoten steunen, dan kan je op www.delandgenoten.be een gift doen of aandeelhouder worden.
Veldvolk
Steynehofweg 9
2560 Nijlen
Reserveren is aangeraden
Gratis
Vanaf 16 jaar

Vrijdag: van 20:00 tot 22:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Ontbijtfilm: Moonboud
( 29 januari - Mechelen)
F.C. De Kampioenen 2: Jubilée Général
( 8 februari - Willebroek)
Eternal Spring
(Van 25 januari tot 1e februari - Brussel)
Zebracinema: Broker
( 8 februari - Maaseik)
Zebracinema: Good Luck To You, Leo Grande
( 1e februari - Maaseik)