Guido Belcanto - In de kronkels van mijn geest

Voorstellingen Guido Belcanto - de kronkels mijn geest
Er was een tijd toen het leven nog duidelijk was. Er was de Brt en je had Radio 1 en 2, dat was het zowat. Je kon er nog aan uit. De bevolking keek naar dezelfde programma’s en luisterde naar dezelfde liedjes. In die gezegende tijd was Guido Belcanto een anonieme straatzanger. Hij schreef liedjes aan de lopende band en ging ze zingen in de kroegen doorheen gans Vlaanderen. Intussen staan er 16 platen op zijn actief en is hij één van de boegbeelden van het Vlaamse lied.

2019 was wellicht het meest succesvolle in zijn carrière, maar in 2020 werd alles anders. Het land ging in lockdown, de deuren naar het podium gingen op slot. Zangers moesten thuisblijven en Guido trok zich terug in de Franse Pyreneeën. Zijn creatieve geest kreeg nieuwe vleugels en hij schreef 20 nieuwe songs op 2 maanden tijd.

In In de kronkels van mijn geest zullen we Guido Belcanto horen en zien zoals we hem kennen: als onze enige ware zanger van het levenslied, de troubadour der gebroken harten die de onvolmaaktheid van het leven en de liefde bezingt met groot mededogen en een verzachtende en troostende humor.
- Reserveren is aangeraden
22
Vanaf 12 jaar
Nikomi Claessens (03/05/2022)

Zaterdag: van 20:15 tot 22:00

19 november

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!