Het hotel van de gouverneur van de Nationale Bank opent zijn deuren

In het weekend van 14 en 15 september opent het hotel van de gouverneur van de Nationale Bank uitzonderlijk zijn deuren ter gelegenheid van Open Monumentendagen met als thema ďEen plaats voor kunstĒ.

Het hotel van de Gouverneur is het enige bewaarde deel van een omvangrijk complex dat tussen 1860 en 1878 door de architecten Beyaert en Janssens gebouwd werd voor de Nationale Bank. Dit herenhuis diende tot 1957 als ambtswoning en officiŽle ontvangstruimte en was getuige van de opeenvolgende gebeurtenissen in de monetaire en financiŽle geschiedenis van ons land. Het is een sprekend voorbeeld van eclectische architectuur uit de tweede helft van de 19de eeuw. De imposante trap, met zijn beelden van Jean Schoonjans die de vier continenten voorstellen, leidt naar de verschillende ontvangstsalons waarvan de feestzaal met haar indrukwekkende luchter van de Compagnie des Bronzes het meest tot de verbeelding spreekt. De weelderige interieurdecoratie met verschillende marmers, kostbare houtsoorten en verguld stucwerk past wonderwel bij het meubilair in Napoleon Iii-Stijl. Het geheel is grotendeels in zijn oorspronkelijke staat bewaard, met inbegrip van de wandtapijten en de muurschilderingen.

Praktische informatie:
᠗ : Gratis
᠗egidste rondleidingen zonder reservatie elke 15 minuten achtereenvolgens in het Frans en Nederlands
᠗aximum ers. per rondleiding
᠗uur: 30 min

Ook de lokettenzaal van de Nbb met de tentoonstelling van hedendaagse kunst ďBuilding a dialogueĒ is dit weekend Gratis en voor iedereen toegankelijk (de Berlaimontlaan 3, 1000 Brussel).
Waar :
Hotel Van de Gouverneur Van de Nationale Bank Van BelgiŽ
Wildewoudstraat 10
1000 Bruxelles
Tarief :
Gratis
Publiek :
Elk type publiek
Internet :
http://www.nbbmuseum.be

Zaterdag: van 10:00 tot 17:00
Zondag: van 10:00 tot 17:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!