Hitler is dood - Stijn Devillé en Het nieuwstedelijk

Op 30 april is het precies 75 jaar geleden dat Adolf Hitler zich in zijn bunker in Berlijn van het leven beroofde. Naar aanleiding van die verjaardag brengt Het nieuwstedelijk deze instant klassieker van Stijn Devillé weer op de planken.

Hitler is dood. Zijn voornaamste secondanten Goebbels en Himmler hebben zich van het leven beroofd. Al snel vallen Goering en Speer in handen van het Westen. De As van het Kwaad is overwonnen, de wereld ligt in puin. Er moet aan een opkuis begonnen worden, en schuldigen moeten worden gestraft.

Tegen de achtergrond van een stad in puin, pogen vier jonge geallieerde medewerkers een moraal te ontwikkelen voor de toekomst. Tussen de beklaagden onderling ontstaan intussen spanningen en
meningsverschillen. Want de overlevingsstrategie van de een betekent het doodvonnis voor de ander. Hitler is dood. Maar de bittere erfenis die hij nalaat is enorm.

tekst en regie Stijn Devillé spel Warre Borgmans, Dirk Buyse, Kris Cuppens, Janne Desmet, Jos Geens, Maarten Ketels, Sara Vertongen en Tom Van Bauwel muziek Elko Blijweert, Gerrit Valckenaers en Geert Waegeman dramaturgie Els Theunis scenografie Stef Depoover kostuum Anja Senniow coproductie Arsenaal/lazarus © Bart Grietens
Openbaar Entrepot Voor de Kunsten
Vaartkom 4
3000 Leuven
€ 18
Vanaf 12 jaar

Vrijdag: van 20:00 tot 22:00
Zaterdag: van 20:00 tot 22:00
Zondag: van 15:00 tot 17:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Assisen 3 - De Wurgmoord
(Van 11 2020 tot 14 februari 2020 - Antwerpen)
Assisen 3 - De Wurgmoord
(Van 5 tot 7 februari - Antwerpen)
Vapeurs 4 - Op safari
(Van 30 tot 31 januari - Antwerpen)