Hyperrealism Sculpture. Ceci n'est pas un corps

‘Hyperrealism Sculpture. Ceci n’est pas un corps’ is een tentoonstelling rond hyperrealisme, een vorm van figuratieve kunst die in de jaren ’70 de Amerikaanse kunstscène binnendrong, waarvan de technieken sindsdien door vele hedendaagse kunstenaars worden toegepast in hun artistieke praktijk.

De tentoonstelling presenteert een reeks hyperrealistische sculpturen, die onze visie op kunst aan het wankelen brengt. Realiteit, kunst of kopie ? De hyperrealistische kunstenaar keert zich resoluut af van het abstracte en probeert net om een zo nauwkeurig mogelijke weergave van de natuur te creëren. Ze geven het menselijk lichaam zo levensecht weer, dat toeschouwers zich gaan afvragen of het echt is. Hierdoor wekken de kunstwerken een gevoel van vervreemding op, zonder aan betekenis te moeten inboeten.

De ondertitel van de tentoonstelling verwijst vanzelfsprekend naar het beroemde werk van René Magritte ‘Ceci n’est pas une pipe’, dat de relatie tussen kunst en werkelijkheid in vraag stelt. De kunstenaars, die in La Boverie tentoongesteld worden, streven ernaar het menselijk lichaam zo getrouw en levendig mogelijk weer te geven.

Waarom kan u deze internationale tentoonstelling niet missen ?
• De tentoonstelling verzamelt meer dan 40 hyperrealistische sculpturen van de grootste namen uit de hedendaagse kunst: George Segal, Ron Mueck, Maurizio Cattelan, Berlinde De Bruyckere, Duane Hanson, John De Andrea, Paul McCarthy
• La Boverie maakt deel uit van een wereldtournee. Alleen al in de Kunsthal Rotterdam trok de tentoonstelling maar liefst 220.000 bezoekers in amper 4 maanden tijd !

De tentoonstelling is een coproductie van Tempora, Ika, Demeter en de Stad Luik.
Waar :
La Boverie
Parc de la Boverie 3
4000 Luik
Telefoonnummer :
+32(0)2/549 60 49
Tarief :
15 €
Publiek :
Elk type publiek
Internet :
https://warhol-factory.be
Toegevoegd door :
Communication Communication (26/05/2020)
accessibility

Dinsdag: van 9:30 tot 18:00
Woensdag: van 9:30 tot 18:00
Donderdag: van 9:30 tot 18:00
Vrijdag: van 9:30 tot 18:00
Zaterdag: van 10:00 tot 18:00
Zondag: van 10:00 tot 18:00

Van 19 mei tot 2 augustusNieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Fort Barchon
(Barchon)
Super Sapiens
(Van 26 mei tot 31 augustus - Flémalle)
Begeleid bezoek aan de steenkoolmijn
(Blegny)
Gallo - Romeins museum
(Tongeren)
Gallo-Romeins Museum
(Tongeren)