Alle recreatieve, sportieve, culturele en folkloristische activiteiten worden geannuleerd, ongeacht hun omvang en of ze openbaar of privé zijn.

Hyperrealism Sculpture. Ceci n'est pas un corps

‘Hyperrealism Sculpture. Ceci n’est pas un corps’ is een tentoonstelling rond hyperrealisme, een vorm van figuratieve kunst die in de jaren ’70 Amerikaanse kunstscène binnendrong, in La Boverie (Luik). De tentoonstelling is een coproductie van Tempora, Ika, Demeter en de Stad Luik.

‘Hyperrealism Sculpture. Ceci n’est pas un corps’ presenteert een reeks hyperrealistische sculpturen, die onze visie op kunst aan het wankelen brengt. Realiteit, kunst of kopie ? De hyperrealistische kunstenaar keert zich resoluut af van het abstracte en probeert net om een zo nauwkeurig mogelijke weergave van de natuur te creëren. Ze geven het menselijk lichaam zo levensecht weer, dat toeschouwers zich gaan afvragen of het echt is. Hierdoor wekken de kunstwerken een gevoel van vervreemding op, zonder aan betekenis te moeten inboeten.

De ondertitel van de tentoonstelling verwijst vanzelfsprekend naar het beroemde werk van René Margritte ‘Ceci n’est pas une pipe’, dat de relatie tussen kunst en werkelijkheid in vraag stelt. De kunstenaars, die in La Boverie tentoongesteld worden, streven ernaar het menselijk lichaam zo getrouw en levendig mogelijk weer te geven.

Waarom kan u deze internationale tentoonstelling niet missen ?
- De tentoonstelling verzamelt meer dan 40 hyperrealistische sculpturen van de grootste namen uit de hedendaagse kunst: George Segal, Ron Mueck, Maurizio Cattelan, Berlinde De Bruyckere, Duane Hanson, John De Andrea, Paul McCarthy…
- La Boverie maakt deel uit van een wereldtournee. Alleen al in de Kunsthal Rotterdam trok de tentoonstelling maar liefst 230.000 bezoekers in vier maanden tijd !
Waar :
La Boverie
Parc de la Boverie
4020 Liège
Telefoonnummer :
+32 (0)2 549.60.49
Tarief :
15 €
Publiek :
Elk type publiek
Internet :
https://expo-corps.be
Toegevoegd door :
Communication Communication
accessibility

Dinsdag: van 9:30 tot 18:00
Woensdag: van 9:30 tot 18:00
Donderdag: van 9:30 tot 18:00
Vrijdag: van 9:30 tot 18:00
Zaterdag: van 10:00 tot 18:00
Zondag: van 10:00 tot 18:00

Van 22 november 2019 tot 3 mei 2020Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

The Passenger - Arne Quinze
(Van 16 oktober 2015 tot 16 oktober 2020 - Bergen)
Expo Ludo Giels, Beelden en Schilderijen
(Van 31 januari tot 3 mei - Kwaremont)