Initiatie Argentijnse Tango

Voor absolute beginners, geen danservaring vereist !
Je kan uittesten of tango je ligt, of een potentiŽle danspartner proberen te overtuigen. Breng zelf een danspartner mee, aub.

Recuerdo geeft regelmatig tango-initiaties. Zo kan je uittesten of tango je ligt, of een potentiŽle danspartner proberen overtuigen.
Deze initiatie gaat door in de danszaal waar ook onze reguliere lessen plaatsvinden, en valt kort voor de start van de nieuwe beginnerscursus (10 lessen):
vanaf maandag 23 september en vanaf dinsdag 24 september, telkens om 19.30u.
Lees er meer over op: https://recuerdo.be/actueel/
Of vraag de nieuwsbrief op

Welke tango ?
Argentijnse tango, zoals hij nu nog gedanst wordt in de salons van Buenos Aires. Volgens de traditie, op de unieke muziek uit de jaren '30 - 50.
Recuerdo maakt onderscheid tussen de Argentijnse tango die iedereen kent van op tv of in shows: de tangochoreografie, en anderzijds de tango de salon, de sociale dans die een improvisatie is, en die gedanst wordt op bals (=milongas of tangosalons). Het is deze minder bekende tango die Recuerdo aanleert in de tangoschool te Gent en op workshops.
Recuerdo oogt op een lange leservaring en contact met de tango, sinds 1990.
Lieve en Gerdy hadden het geluk nog les te kunnen volgen bij de oude maestroís die nu overleden zijn, wiens dansoeuvre ze koesteren en in ere houden. De lesmethode Recuerdo was oorspronkelijk gebaseerd op de pedagogie van Antonio Todaro en Pepito Avellaneda, Lalo Diaz en Mirta Campos. Door de jaren heen werd deze proefondervindelijk vereenvoudigd of aangevuld, rekening houdend met de capaciteit van de leerlingen, en wat bruikbaar is voor het dansen in het salon.

Recuerdo vindt dat tango de salon een populaire dans moet blijven, en geen exclusiviteit voor de getrainde danser. In tangofilms wordt steevast het kruin van de dansers bijeengebracht. Doch in de volkse traditionele salons van Buenos Aires zie je omaís en opaís naast het jonge volk, linksvoetigen en vlotte dansers sereen samen dansen. Er is geen scoren: op de dansvloer is ieder gelijk.

De initiaties en cursussen zijn voor iedereen toegankelijk, ongeacht leeftijd, fysieke souplesse en kunde. Elk individu, elk danspaar is verschillend, en wordt op maat bijgestuurd door de twee docenten, die zowel de rol van de man als de vrouw beheersen. Iedereen kan mee. Om die reden is er maar plaats voor tien koppels per les, om voldoende tijd en aandacht aan elk te kunnen besteden.
Waar :
De Berg
Abrahamstraat 13
9000 Gent
Telefoonnummer :
09/223 26 90 - Reserveren is aangeraden
Tarief :
7Ä per persoon
Publiek :
Vanaf 15 jaar
Toegevoegd door :
Lieve Vansteelant

Vrijdag: van 20:00 tot 21:15

20 septemberNieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Argentijnse tango, cursus Absolute Beginners
(Van 23 september tot 2 december - Gent)
Argentijnse Tango: Cursus Intermediair
(Van 23 september tot 2 december - Gent)
Argentijnse Tango
(Sint-Amandsberg)
La salsa voor beginners tot gevorderden
(Van 13 september tot 25 oktober - Gent)
Cubaanse salsa voor beginners tot supergevorderden
(Gent)