Innerlijk kind en enneagram

Waarom snap je je partner niet. Je doet het zo goed en toch is er niet altijd het wederzijds begrijpen van elkaar. Waarom kan je met de ene baas wel goed overweg en met de andere absoluut niet, en veel belangrijker, hoe ga je daarmee om, hoe krijg je inzage in waarom iemand reageert zoals die reageert. Vragen die te maken kunnen hebben met persoonlijkheidsstructuren.

Iedereen heeft persoonlijkheden die gevormd zijn in de (jonge) kinderjaren en vanuit wat we later meegemaakt hebben. Vanuit deze persoonlijkheden gaan we relaties aan, zowel op ons werk als in de privé-sfeer. Gelukkig verloopt dat vaak goed, maar soms zien we dat de relaties keer op keer mislukken, of dat men niet echt gelukkig is binnen de huidige relatie en dat terwijl men het zo goed bedoelt.

Remke Kamphuis (Innerlijke Kind Therapeut) en Armgard Detemmerman (Enneagram analist), hebben het beste uit beide stromingen samengelegd en nemen de deelnemers mee op een weg naar herkenning van hun eigen en andermans persoonlijkheid. Tevens zullen ze aangeven hoe je ermee om kan gaan. Hoe gaat een extrovert autoritair iemand om met een introvert iemand en omgekeerd, en waarom zoeken juist deze mensen elkaar vaak op. Wat zit er onder die extroverte autoritaire persoon, hoe is die zo ontstaan.

Naast een stuk theorie, zullen er zowel in de weekenden als tijdens de lezingen praktische oefeningen gedaan worden. Onbewuste patronen zullen naar boven komen en je gaat je partner, baas of iemand anders met andere ogen bekijken.

Inzicht in een ander en in jezelf geven je de handreikingen oude patronen op te lossen en daarmee een stuk geluk en rust in je huidige leven vorm te geven. Een mooie en duidelijke methode naar persoonlijke groei, inzicht, verbeteren van relaties en verbetering binnen opvoeding en ouderschap. Weten wat voor type je oorspronkelijk was, en weten welke overlevingsstrategie je gebracht heeft naar wat je nu doet, is een krachtig iets om relaties te verduurzamen. Relatie met anderen en de relatie met jezelf.
Oost West Centrum Vzw
Van Schoonbekestraat 148
2018 Antwerpen 1
160 euro
Vanaf 18 jaar

Zaterdag: van 10:00 tot 17:00
Zondag: van 10:00 tot 17:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Introductie Geweldloze Communicatie
(Van 19 2021 tot 20 juni 2021 - Antwerpen 1)
Groeigroep voor jongeren
(Van 20 mei tot 23 december - Deurne)
Ecstatic soul connection
(Mortsel)
Online mindfulness training
(Van 2 mei tot 27 juni - Lint)
Vreugdevol manifesteren (2-daagse)
( 20 juni - Sint-Katelijne-Waver)