Internationale Kunsttentoonstelling De Betoverende Tuin

De Betoverende Tuin opent opnieuw haar deuren en nodigt de bezoeker uit voor een reis doorheen mysteries en schoonheden, transformaties en metamorfoses.
Deze grote natuurlijke tuin, gesitueerd op de overgang van Vlaams naar Frans, verwelkomt een verrassende, internationale kunsttentoonstelling. Het is eclectisch, met een veelheid aan uitdrukkingsvormen zowel naar geest als naar vorm, verbazingwekkend mooi, soms humoristisch, soms burlesk, poëtisch maar ook bedachtzaam of meditatief …

Tentoonstelling geïnspireerd door en in dialoog met de natuur.

Een veertigtal kunstenaars uit België, Frankrijk, Indonesië, Nederland, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk, zijn vertegenwoordigd met werken in glas, steen, metaal, hout, textiel en keramiek, land art en street art, klankinstallaties en muziek.

Dit jaar verwelkomt Art Sanctuary meerdere nieuwe kunstenaars, onder andere:

-> Ann Geirnaerdt (B) – Brons - Kwetsbare figuren:
Ann Geirnaerdt wilt laten zien hoe een mens steeds zoekende is, behoefte heeft aan verbondenheid en geborgenheid, maar toch zijn eigen kracht wil behouden. Een mens betracht harmonie en wil voluit in het leven staan. Nu eens kwetsbaar, dan weer krachtig, en steeds op zoek naar zijn eigen nest, dat zij of hij het liefst wil delen met anderen.

-> Chris Engels (B) – Keramiek - Ruwe klei gekneed en gevormd tot karakters:
Ruwe klei is de basis van de werken van Chris Engels, gekneed en gevormd tot karakters die een vertolking worden van beweging en emotie.
Het proces van kleuren en bakken geeft aan elk beeld een eigen persoonlijkheid.
Na een loopbaan in de informaticasector, was de tijd gekomen om zijn creativiteit uit te diepen, in de beeldende kunst onder begeleiding van de befaamde keramiste Elly De Jaegher ( + ).

-> Christian Delory (B) – Recuperatiematerialen - Geeft oud ijzer nieuw leven:
Christian Delory, - een originele kunstenaar en een meester vakman, - recupereert alle soorten oud ijzer om poëtisch, nieuw leven te creëren.
Of het nu een renpaard, een golf spelend kip of een 'wafelbak'-lezer betreft, allen bewegen, springen, rennen of verbergen zich.

-> Diane Gacki (B) - Keramiek en glas – Ontmoet mensen en landschappen:
Diane Gacki creëerde haar eerste 'village People' met behulp van Jacqueline Leyman. Beetje bij beetje, gaf zij hen meer karakter door het gebruik van verschillende kleuren, hen een hoed te geven en … namen: de blinde (met zijn wandelstok en de enige met ogen), Gibus (met de hoge hoed), Nelson (zwart met een kleurrijke band, afgewerkt op de dag van het overlijden van Mandela), Jean-Michel (met hoedje, omdat het doet denken aan Folon),...

-> Guy Deltour (B) – Belgische Blauwsteen – Stromende beelden:
Guy Deltour beitelt boeken, machines en fonteinen uit de plaatselijke Belgische blauwsteen. De stapels boeken nemen een loopje met de wetten van de zwaartekracht. Zijn machines kunnen onmiddellijk het werk in de plaatselijke steengroeven hervatten. Hij werkt ook samen met een Afrikaanse bronsgieter die zijn boeken in een kleurrijk brons omtoveren.

-> Jean-Luc Absil (B) - Brons – Uitbeelden van een onbereikbare emotie:
Jean-Luc Absil vertoont de vrouw in al de weelderigheid van een stralend leven. Uit zijn beeldhouwkunst, met sereen realisme en natuurlijke sensualiteit, straalt een sfeer van ingetoomde lust. In de thema's van de kuise moeder of de prikkelende maîtresse, streeft hij naar de natuurlijke erotiek en idealiseert hij de lust van het lichaam en zijn bekoringsvermogen.

-> Lydia Schroder (NL) - Glas, brons en Keramiek - Ode aan de natuur:
Lydia Schroder's uitgangspunt is beweging, vandaar dat het voor haar logisch is om licht toe te voegen aan haar werk door middel van glas. Naast het glas plaats zij een bronzen vorm die de beweging draagt. Het is een tegenvorm voor het zachte glas, in contrast met het harde, kartelige brons.

-> Marjan Smit (NL) – Glas – Complex, drie dimensioneel glas:
Ieder werk van Marjan Smit is uniek want bij het uitgraven van het gestolde glas gaat de mal stuk. De zandhuid vormt de achterkant van het object. De voorkant loopt vanwege de intense hitte helemaal glad uit. De onderkant wordt met een diamantzaag gezaagd en daarna gepolijst zodat het object stabiel kan blijven staan. Sommige insluitingen zijn van te voren uit glas-staven gemaakt met een gasbrander en opgewarmd tot 5raden Celsius voor het gieten.

-> Martine Bossuyt (B) – Brons en Keramiek – De stille kracht van beschouwelijkheid en inkeer:
Martine Bossuyt vertolkt in haar beelden en schilderijen de stille kracht van beschouwelijkheid en inkeer, van de trage, bedachtzame bewegingen van de ziel die, voorbij de drukke actualiteit en de dringende orde van de dag, naar binnen kijkt en ziet en zwijgt. Die stilte is evenwel geen blanco stilte, geen vrijblijvend afzien van communicatie, integendeel, haar beelden vertolken de meest subtiele gemoedsbewegingen, hun verhaal gaat een fijnbesnaarde conversatie aan met de toeschouwer die wordt uitgenodigd om op zijn beurt af te dalen in zijn eigen stilte.

-> Nele Schildermans (B) – Keramiek - Kunst met een knipoog:
Nele Schildermans maakt voornamelijk met de hand opgebouwde keramiek, vaak ingewreven met oxides, waarbij accenten gelegd worden met engobes en steengoedglazuren. Haar inspiratie vindt ze voortdurend rondom zich in menselijke emoties en de natuur. De schoonheid van zwemmende vissen, de betovering van een gulle lach, een verlegen blik. Nele's beelden hebben bovenal de intentie een glimlach op het gezicht van de toeschouwer te toveren.
Waar:
Art Sanctuary
Rue du Tilleul 22, Ste-Marie-Geest
1370 Jodoigne
Telefoonnummer:
010810614
Tarief:
6€ / persoon, kinderen (-12 jaar) gratis. Groepen (+10 personen) 5€ / per persoon. Een drankje wordt aan de betalende bezoeker aangeboden.
Publiek:
Elk type publiek
Internet:
http://www.de-betoverende-tuin.info
accessibility


Vrijdag : van 18:00 tot 21:00
Zaterdag : van 13:00 tot 20:00
Zondag : van 13:00 tot 20:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

FraRgile
(Van 7 oktober 2017 tot 2 december 2017 - Schaarbeek)
Mehdi-Georges Lahlou - Behind the Garden
(Van 14 september tot 5 november - Saint-Josse-Ten-Noode)
Watertraject
(Van 1e mei tot 12 november - Seneffe)
Beeldhouwkunst
(Antwerpen)
The Passenger - Arne Quinze
(Van 16 oktober 2015 tot 16 oktober 2020 - Bergen)