Internationale Kunsttentoonstelling in de Beeldentuin 'De Betoverende Tuin'

De Betoverende Tuin opent opnieuw haar deuren en nodigt de bezoeker uit voor een reis doorheen mysteries en schoonheden, transformaties en metamorfoses.
Deze grote natuurlijke tuin, gesitueerd op de overgang van Vlaams naar Frans, verwelkomt een verrassende, internationale kunsttentoonstelling. Het is eclectisch, met een veelheid aan uitdrukkingsvormen zowel naar geest als naar vorm, verbazingwekkend mooi, soms humoristisch, soms burlesk, poëtisch maar ook bedachtzaam of meditatief …

Tentoonstelling geïnspireerd door en in dialoog met de natuur.

Een dertigtal kunstenaars uit België, Duitsland, Frankrijk, Indonesië, Nederland, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk, zijn vertegenwoordigd met werken in glas, steen, metaal, hout, textiel en keramiek, land art en street art, klankinstallaties en muziek.

Dit jaar verwelkomt Art Sanctuary meerdere nieuwe kunstenaars, onder andere:

-> Barbara Hills (Muziek): Schildert met muziek
Barbara Hills professionele leven is divers maar altijd artistiek. Ze kon nooit kiezen tussen muziek, schilderen en schrijven, dus deed ze het allemaal. Naast het lesgeven, - aan kinderen en volwassenen met Coventry Education Authority en de Warwickshire County Music Service, - werkte ze als freelance illustrator en schrijver, maar ze ging altijd door met haar muzikale projecten.

-> Ben Cloots (Brons): Intrigerende evenwichtsoefeningen
Ben Cloots lukt erin om organische texturen te koppelen aan geometrische, constructivistische, haast architectonische vlakbepalingen. En dat is een intrigerende evenwichtsoefening, waarbij de beslagname op de ruimte ronduit esthetische ervaringen oproept. Kortom, zijn beelden staan sterk in al hun fragiele kwetsbaarbeid ! (Marc Bourgeois, Lid van de Belgische en Internationale Vereniging van Kunstcritici)

-> Betty Moerenhoudt (Keramiek): Zoeken naar nieuwe vormen
Door het combineren van draai-werk en plaat-werk assembleert Betty Moerenhoudt nieuwe composities.
Zij verandert, knipt en verplaatst elementen om een nieuwe balans te bereiken en creëert aldus een object waarvan de vorm en functie één zijn.
De oppervlakten van de stukken ondergaan bewerkingen die geïnspireerd zijn op natuurlijke elementen. De contrasten tussen de texturen worden geaccentueerd door de keuze van het email.

-> Christoph Goldberg (Metaal & Keramiek): Symbolen van het leven met de up & downs
Op dit moment last Christoph Goldberg opgesneden en gebogen geometrische objecten, zodat door de openingen beweging ontstaat.
In zijn mixed media werk, - staal & keramiek, - wordt hij gefascineerd door de dualiteit van beide materialen en de onderlinge spanning die ontstaat door ze te verbinden.

-> Els & Tom Bleijenberg (Keramiek): Wereldwijd verspreid
Els & Tom Bleijenberg boetseren beiden dieren in klei. Het glazuren (met onder- en bovenglazuur) en het ontwerpen doen ze samen. Met kleur, het glazuren, en structuur geven ze hun creaties karakter.
Els heeft veel ervaring met kunststofklei en dat vindt u nog steeds terug in haar werk. Ze weet daardoor ook met chamotte klei fijne details aan te brengen.

-> Hermien Buytendijk (Keramiek): Dromen en woordspelingen
De menselijke en dierlijke figuren van Hermien Buytendijk lijken milde spotvogels, zelfironie vormt de basis. Zij probeert ieders persoonlijkheid te vangen, inclusief hun follies en zwakheden. ""De beelden drukken vaak mijn eigen doen uit"" vertelt ze. Haar ‘unica’ tonen een scherp besef van het absurde en overstijgen vaak de realiteit, maar ze blijven nog steeds herkenbaar en leveren vaak een lach op.

-> Kieta Nuij (Brons & Keramiek): Het ruwe aspect van levenservaringen
In het werk van Kieta Nuij komt het innerlijke in beeld. Het onzichtbare maakt zich zichtbaar. Het wordt tastbaar, aanraakbaar, maar niet aaibaar. De ziel krijgt gestalte.
De mensfiguren zijn de dragers. Zij brengen de ziel de wereld in, brengen hem aan het licht.

-> Lieuwke Loth (Brons): Toont hoe de natuur zich met alle menselijke wezens verbindt
Het werk van Lieuwke Loth heeft een primitieve uitstraling, vaak met een symbolische of mythische betekenis. Ze is altijd op zoek naar de ziel in het kunstobject. En als het met haar begint te communiceren, weet ze dat haar kunstwerk alles doet wat het zou moeten doen. In haar ervaring kunnen haar kunstwerken een toegangspoort tot een andere wereld zijn - een wereld die geworteld is in het onderbewuste en in het hart.

-> Marijk Renia (Steen, Brons & Glas): Water en het leven in het water zijn de hoofdthema's
Tot maakte Marijk Renia sculpturen en installaties in brons en steen, waaronder het zeer harde Scandinavische graniet.
Daarna wordt zij zo geraakt door de vele mogelijkheden van het werken met glas, dat zij zich hier volledig in verdiepen wil. Haar voormalige beeldhouwatelier wordt radicaal ingericht als glasatelier.

-> Mieke Oldenburg (Brons & Keramiek): Vrouwen vol intens leven
Vrouwen, paarden en landschappen, zijn de voornaamste uitgangspunten van de beelden van Mieke Oldenburg. Fysiek zijn ze dichtbij, maar emotioneel op afstand. De kalme pastelkleuren en grijze tonen, in de beelden van klei, versterken de ijle schoonheid en dragen bij aan een mystieke sfeer.

-> Ross Olson (Steen): Beeldhouwen is voor mij een heilig ritueel
De gevoelens die iemand in zijn lichaam, hart en ziel ervaart bij het zien van Ross Olson’s beeldhouwwerken is voor hem het belangrijkste. Hij probeert de natuurlijke schoonheid en wijsheid van de steen uit te drukken. Hij hoopt dat die een relatie met de kijker zal creëren. Deze diepe oude verbinding tussen steen en beeldhouwkunst spreekt tot hart en ziel.
Waar :
Art Sanctuary
Rue du Tilleul 22
1370 Sint-Jan-Geest
Tarief :
6€
Publiek :
Elk type publiek
Internet :
http://www.de-betoverende-tuin.info

Vrijdag: van 13:00 tot 20:00
Zaterdag: van 13:00 tot 20:00
Zondag: van 13:00 tot 20:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Alain Huck l Darkness of Heart
(Van 10 januari 2019 tot 28 februari 2019 - Elsene)
“ Wanneer het briljante van de kunst de klei van Bouffioulx doet schitteren. ”
(Van 18 januari tot 1e maart - Bouffioulx)
Hyperrealism Sculpture. Ceci n'est pas un corps
(Van 22 november 2019 tot 3 mei 2020 - Liège)
Bai Ming. Vibrations of the Earth
(Van 16 november 2019 tot 15 maart 2020 - Haine-Saint-Paul)
Flurin Bisig: Love and Work (2007-today)
(Van 17 januari tot 29 februari - Antwerpen 1)