Kapela Maliszow (PL) & Damast Duo | Poland's flourishing folk roots

'Trance-opwekkende wildemansmuziek zoals die eeuwenlang in Poolse dorpen is gespeeld; woest en ongepolijst, met zinnelijke rafelrandjes en regelmatig uit haar voegen barstend van opwinding.' Met deze rake woorden, omschrijft Mixedworldmusic.com de power van de Poolse familieband Kapela Maliszow. De Malisz groep uit het dorpje Mcina Maa in het Beskidengebergte in het zuidoosten van Polen bestaat uit multi-instrumentalist en componist Jan Malisz en zijn kinderen Zuzanna op baraban (drum) en zang en Kacper op viool, nyckelharpa en basolia (het folkzusje van de cello). De viool en baraban zijn al generaties in de familie en werden aan Jan overhandigd door zijn vader Jozef, maar Jan bouwt in zijn werkplaats ook violen, draailieren, nyckelharpas, doedelzakken en meer.

De composities van Kapela Maliszow zijn geÔnspireerd door traditionele folksongs en dansmuziek uit verschillende Poolse regio's, waarbij vrijheid, plezier en improvisatie de boventoon voeren. Het resultaat is jachtig vioolspel op het scherpst van de snede, aangevuurd door hoekig gebonk op de Poolse barabantrom in grillige ritmes van de typische dorpsdansen als fundament onder de machtige stem van Zuzanna, die met onwaarschijnlijk gemak door alles heen snijdt. Hun tweede album 'Village Jazz' werd dan ook terecht tot beste Poolse folkalbum van verkozen.

Na de pauze vervoegt het Belgisch-Syrische Damast Duo de groep. Damast is het duo van Jonas Malfliet (Les Busiciens, Olla Vogala, Het Eenzaam Ensemble) en de klassieke violist Shalan Alhamwy (The Syrian National Symphony Orchestra, Ghent Folk Violin Project). Ze spelen een unieke benadering van folk, Arabische en Turkse muziek, balkan en eigen composities. Kapela Maliszůw speelde samen met Damast op het Garden of Sounds festival in Katowice en de vonk sloeg over.


Kapela Maliszow
Jan Malisz : violin, basolia, hurdy-gurdy, accordion, vocals
Zuzanna Malisz : vocals, basolia, drums
Kacper Malisz : violin, basolia, nyckelharpa

Damast
Jonas Malfliet: accordion
Shalan Alhamwy: violin
Waar :
Muziekpublique
Naamsepoortgalerij Bolwerksquare 3
1050 Elsene
Tarief :
8,12,14
Publiek :
Vanaf 3 jaar
Internet :
https://muziekpublique.be/concerts/20190215kapela-maliszow-p

Vrijdag: van 20:00 tot 23:50

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Ligconcert 'Avontuur'
( 14 augustus - Torhout)
Ligconcert 'Eyes'
( 26 augustus - Torhout)