Klassiek - Nieuwjaarsconcert

Het nieuwjaarsconcert uit Wenen met de Wiener Philharmoniker is één van 's werelds populairste concerten. Het wordt al sinds 1939 opgevoerd vanuit de Gouden Zaal van het Musikverein, en elk jaar opnieuw proberen velen een zitje te bemachtigen. Begin volgend jaar hoeft u echter geen trip naar Wenen te boeken om te genieten van bijzondere werken uit het rijke Oostenrijkse muziekrepertoire.

David Ramael, dirigent en artistiek leider van het Strijkorkest Boho Strings, en sopraan Elise Caluwaerts slaan de handen in elkaar om een programma samen te stellen met muzikale parels die in Wenen, de 'muziekwereldstad', werden gecomponeerd. Tijdens 'Wenen (On)bekend' brengen ze licht klassieke muziek en aria's van bekende en minder bekende Oostenrijkse componisten waaronder Robert Fuchs, W.A. Mozart, Franz Schubert en Johann Strauss. Muziek van Oostenrijkse componisten behoort tot op de dag van vandaag nog steeds tot de meest beluisterde en meest gespeelde muziek in concertzalen en op klassieke podia.

Wereldwijd geapprecieerd ! Traditioneel ! Onsterfelijk !

Soliste Elise Caluwaerts startte haar zangcarrière als barokzangeres en breidde haar repertoire uit naar de romantische en hedendaagse muziek. Zo werkte ze op uitnodiging van het Sydney Festival nauw samen met Pascal Dusapin voor diens kameropera Passion. In het najaar van bracht Elise op uitnodiging van het St-Petersburg Symphony Orchestra olv Walter Proost een cd uit met spectaculair coloratuurrepertoire. In was ze te zien en te horen als Donna Elvira in Mozarts 'Don Giovanni' in Shanghai (Shanghai Symphony Orchestra olv David Stern) en later op het jaar resideerde Elise in het Center for Contemporary Opera in New York. In en kon u Elise ook al in de Velinx – het moet niet altijd, New York, Shanghai of Sydney zijn – aan het werk zien aan de zijde van de Boho Players én zong ze de pannen van ons dak tijdens de hommage aan Cole Porter.
Waar :
Cc de Velinx
Dijk 111
3700 Tongeren
Telefoonnummer :
012 80 00 40
Tarief :
basis: 22,00€ - Vriend: 18,00€
Publiek :
Elk type publiek
Internet :
http://www.develinx.be
accessibility

Zaterdag: van 20:30 tot 22:30

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!