Een intensieve uitdiepingsweek voor mensen die al thuis zijn in de natuurlijke keuken. Je leert werken met de energetische kwaliteiten van voedsel, de kwaliteit van je koken verfijnen en je creativiteit vergroten.
We doen dit met behulp van het model van de vijf transformaties/elementen: water, hout, vuur, aarde, metaal. We staan stil bij hoe we de natuur in deze periode van het jaar ervaren, we nemen waar hoe de energie in de natuur vloeit, wat de kenmerken en kwaliteiten van dat seizoen zijn. Van daaruit leren we voedingsmiddelen, snijstijlen, bereidingswijzen en combinaties kiezen die aangepast zijn aan het seizoen, je conditie je activiteit; die de energie van het element in kwestie ondersteunen; die de conditie van de bijhorende organen ondersteunen.
Hierbij krijg je ook achtergrondinformatie over de functies en de werking van die organen, alsook over mogelijke klachten en behandelingen ervan. Daarbij komen medicinale bereidingen aan bod om problemen die met die organen verband houden, te verhelpen, en voedingsmiddelen en bereidingswijzen die in dat verband niet aanbevolen zijn.
Als aanvullende ondersteuning overlopen we bij elk element specifieke helende klanken, meridiaanstrekkingen, orgaanversterkende oefeningen en Ehbo. Dit alles komt aan bod in theorielessen, demonstratie- en praktijkkooklessen (met individuele en groepsopdrachten).
Bij het metaal-element en het herfstkoken behandelen we koken met polariteit - longproblemen (b.v. slijmen) - darmklachten (b.v. constipatie, diarree) - huidklachten - creatief met granen culinair en medicinaal - verwarmend en versterkend koken -. ..