Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen met soliste Sylvia Huang

 
De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen bestaat uit een groot harmonieorkest van 74 streng gese- lecteerde musici, allen afgestudeerd aan één van onze Koninklijke Conservatoria en uit een trompet- terkorps van 1ompetters.
Sinds haar ontstaan in 183eft de Muziekkapel door haar uitzonderlijke kwaliteiten zowel specialis- ten, onder wie talloze grote componisten - gaande van Berlioz tot Stravinsky -, als het grote publiek in binnen- en buitenland weten te boeien. Dit elite harmonieorkest heeft zich altijd in de eerste plaats geroepen gevoeld om door concertreizen, radio-uitzendingen en plaatopnames muziek van eigen bo- dem te propageren.
De geschiedenis van dit prestigieuze orkest gaat terug tot in 183en Koning Leopold I de opdracht gaf aan Jean-Valentin Bender om een muziekkapel verbonden aan de Koninklijke Wacht op te richten. Daar de Muziekkapel van het Regiment Gidsen het Koninklijke Paar zeer vaak begeleidde, kreeg ze de vererende titel van Particuliere Muziekkapel van de Koning. Een reeks illustere dirigenten zorgden er- voor dat de kwaliteit van deze muziekkapel steeds op een uniek peil bleef en dat dit orkest tot op vandaag tot de beste harmonieorkesten ter wereld gerekend wordt.
Sinds maart is Yves Segers kapelmeester van de koninklijke Muziekkapel van de Gidsen. Hij zet de traditie die door zijn illustere voorgangers werd opgebouwd met brio verder. Getuige hiervan zijn al diverse spraakmakende cd opnames en meerdere prestigieuze concerten in binnen-en buitenland met vooraanstaande solisten.
In Januari werd de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen door de Koninklijke Vereniging Dynastie en Cultureel Erfgoed erkend als Immaterieel Cultureel Patrimonium van België.
Voor ons brengen zij onder anderen twee gekende maar zeer meeslepende muziekstukken - enerzijds de Egmontouverture, Opus 84 van de Duitse componist met Vlaamse roots Ludwig Van Beethoven waarin hij op muzikale wijze het dramatisch leven van deze Zuid-Nederlandse edelman beschrijft en anderzijds de Symfonie “Uit de Nieuwe Wereld“ van de Tsjechische componist Antonin Dvorak die naar de Verenigde Staten uitweek en uit dankbaarheid een ware ode bracht aan zijn nieuw vaderland.

De soliste Sylvia Huang (is sinds deze zomer geen onbekende meer voor de liefhebber van klassieke muziek. Als enige Belgische bereikte zij de finale van de Koningin Elisabeth wedstrijd voor viool en won ze zelfs de publieksprijs. Sinds haar vijf jaar speelt deze jonge vrouw uit een muzikale familie reeds viool; op 10 jarige leeftijd wint ze de vroegere ‘Belfiusprijs’ en op haar 18 jaar wordt ze tweede violiste bij het Nationaal Orkest van België. Nu woont en werkt ze in Amsterdam bij het Concertge- bouworkest waar ze eerste violiste is.
Met haar jeugdig enthousiasme en briljante techniek heeft zij deze zomer het publiek van de Elisabeth- wedstrijd voor haar gewonnen; zo zal zij ook onze harten stelen met haar uitvoering van het Concerto in G voor viool en orkest, Opus et populairste werk van Max Bruch, een Duits romantische compo- nist uit de 19de eeuw.
Wij Lions Club Leuven hopen op uw talrijke aanwezigheid voor dit unieke optreden van een magistraal orkest en deze jonge virtuoze violiste van bij ons. Dit optreden kadert in de activiteiten welke Lions Club Leuven organiseert om fondsen te verwerven om sociale werken in en rond Leuven te steunen. Er zijn kaarten beschikbaar voor gereserveerde plaatsen aan 30 euro en vrije plaatsen aan uro.
Te verkrijgen via uw contactpersoon bij Lions Club Leuven of via
30cc/minnepoort
Dirk Boutslaan 62
3000 Leuven
Er zijn kaarten beschikbaar voor gereserveerde plaatsen aan 30 euro en vrije plaatsen aan 25 euro.
Vanaf 18 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

GoochelSHOW ' Belgian Stars of Magic'
( 30 maart - Zaventem)
Circle Mirror Transformation
(Van 26 tot 30 maart - Schaarbeek)
Orphans van Stan
(Van 26 tot 30 maart - Brussel)
Wie wordt het Antwerpse ImproBeest?
( 29 maart - Borgerhout)
Wie wordt het Gentse ImproBeest?
( 30 maart - Sint-Amandsberg)