Alle recreatieve, sportieve, culturele en folkloristische activiteiten worden geannuleerd, ongeacht hun omvang en of ze openbaar of privť zijn.

Kruidenkracht

4 Weekends (ORVAL)

Vegetarisch - bijna volledig plantaardig - volwaardig - bio en subliem van smaak !

Een actieve en vooral heel praktische training vol leuke, haalbare kruidentoepassingen die ook jouw dagelijks leven spannender, lekkerder, wilder en gezonder kunnen maken.
Super lekker en waanzinnig interessant voor zowel mensen zonder voorkennis als mensen met vooral theoretische kennis (herboristen, natuurgidsen,. ..), voor fijnproevers en voor levensgenieters.
In een prachtige natuurlijke omgeving.
Deze training volgt de cyclus van de seizoenen. In de lente zal de nadruk op de overvloed aan frisse groene voorjaarskruiden liggen, in de zomer werken we veel met bloemen en zon- en droogteminnende mediterrane kruiden, de herfst is het uitgelezen moment om onze voorraad kruiden, vruchten, wortels te verwerken tot tincturen, elixirs, thee- of wijnkruiden en wat al niet, en je zal versteld staan hoeveel kruiden er zelfs in hartje winter nog te vinden zijn !

We gaan veel naar buiten - zowel in de wijde natuur van de Gaume als in de kruiden- en de groententuin van La Ferme du Bois-le-Comte - om de typische plantengroei van deze streek te verkennen. Je leert welke planten giftig zijn en vooral welke planten medicinale en culinaire kwaliteiten hebben. Je leert een heleboel interessante kruiden herkennen, oogsten, bewaren, verwerken en natuurlijk ook gebruiken. Vooral koken met wilde planten komt uitgebreid aan bod, zowel grootmoeders recepten als hedendaagse gerechten. (De maaltijden die we samen bereiden zullen je van je sokken blazen, gegarandeerd ! En het theetje erna, ooooh !)

Je krijgt een heleboel praktische huis-, tuin-, en keukentips en we gaan dan ook aan de slag om helende oliŽn, compressen, zalven en tincturen te bereiden voor onze huisapotheek. En we verwennen en verzorgen onszelf met kruidige compressen, voetbaden, massages Ö.

We kruiden alles met historische en mythische achtergronden, interessante weetjes en wetenschappelijke info.
Waar :
La Ferme du Bois-Le-Comte
Bois-Le-Comte 1
6823 Villers-devant-Orval
Telefoonnummer :
03 230 13 82 - Reserveren is aangeraden
Tarief :
1190
Publiek :
Vanaf 18 jaar
Internet :
https://owc.be/alle-cursussen/kruidenkracht-2821
Toegevoegd door :
vzw Oost West Centrum
accessibility

Vrijdag: van 19:00 tot 22:00
Zaterdag: van 10:00 tot 18:00
Zondag: van 10:00 tot 16:00

Van 20 maart tot 20 decemberNieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Kookmee
(Van 23 januari tot 31 december - Houthalen-Helchteren)
Voeding & vitaliteit - derderjaarsopleiding
(Van 14 september 2019 tot 20 juni 2020 - Antwerpen 1)
Plantaardig koken volgens de seizoenen
(Van 23 januari tot 17 december - Antwerpen 1)
Bbq rookworkshops
(Sint-Niklaas)
Kooklessen voor kinderen
(Turnhout)