Lakebosschentocht - Brugse Ommeland Wandeltrofee

Wandeltocht langs veldwegen met landelijke vergezichten. Vanaf 10 km langs bosdreven naar de rustpost in het koetsenhuis van het kasteel der Lakebosschen.

Langs de nieuwe omgeving van de sporthal stappen we het landschap in. Een rustig wegje brengt ons richting Vlasbloem, maar we slaan eerder rechts af en komen zo in enkele mooie landelijke plaatsjes terecht.
We passeren de prachtige en indrukwekkende Tempelierhoeve en voor ons krijgen we een zicht op de groene gordel die de streek omringd en waarin nog enkele kastelen zich bevinden.

Maar voor het zover is belanden we op een hoeve en daar vinden we 't Schuurke, waar we onze rustpost benutten. Een gezellig zaaltje en o zo mooi. Maar hier wacht ons een stukje nostalgie want de paardenkoets staat klaar. Eerst haal je een nummer af bij de rustpostverantwoordelijke. Dan is het de gelegenheid om je eens eventjes kasteelbewoner te voelen, want je kunt zoals in vroegere tijden een gratis ritje naar het kasteel der Lakebosschen maken.
De koets opstappen en genieten van het landschap en het hoefgekletter van de paarden. Eens in het domein aangekomen wordt je ondergedompeld in die herfstsfeer met zijn prachtige kleuren en zijn statige kasteel. Wij wanen ons als het ware in een andere wereld. Na wat genoten te hebben stappen we terug de koets op richting 't Schuurke, waar we het laatste stuk van ons parkoers (te voet) verder kunnen afleggen.

De langere afstanden (vanaf 13 km) doen het ganse traject te voet, natuurlijk willen ze hun gekozen kilometers stappen en genieten van een bredere waaier van het herfsttafereel. Ook voor hen wacht er een rustpost in de Orangerie van het Domein Lakebosschen.

Ritje met een paardenkoets:
De kortste afstanden kunnen genieten van een gratis ritje met paard en koets vanaf het aangeduid punt op het parcours tot het koetsenhuis bij het kasteel der Lakebosschen en terug om er dan hun parcours verder te zetten !

Gratis versnapering bij inschrijving.
Nieuwe spaarkaart.

Afstanden:
U hebt de keuze uit 6 afstanden: 5 - 7 - 10 - 13 - 18 - m
De kleinste afstand is eveneens toegankelijk voor G-Sport, rolstoelgebruikers en kinderwagens. Op alle afstanden zijn honden toegelaten mits aangelijnd.

Start:
Ridefort Sportstraat uddervoorde
Vrije start: tussen 8 en 15u
Deelnameprijs: €1.50. Federatieleden: korting €0.40. Kinderen jonger dan 1ar wandelen gratis.

Meer informatie over de wandeltocht, de bereikbaarheid van de startplaats en de uitslag na de tocht vindt u op: www.godelievestappers.be. Of volg ons op facebook.
U vindt er ook foto's van de vorige tocht. Zie ook: www.brugseommelandwandeltrofee.be.
Waar :
Ridefort
Sportstraat 2
8020 Ruddervoorde
Telefoonnummer :
0477 96 90 01 - Reserveren is niet nodig
Tarief :
1,50
Publiek :
Elk type publiek
Internet :
http://www.godelievestappers.be
accessibility

Zondag: van 8:00 tot 15:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Boudewijn Seapark
(Van 1e oktober 2018 tot 5 april 2019 - Sint-Michiels)
Papegaaien-opvang
(Van 2 maart tot 3 november - Oedelem)
60 Tour Escape Rooms
(Van 1e februari 2019 tot 1e februari 2020 - Brugge)
Recreatief of competitief petanque (6 verwarmde binnenpleinen)
(Van 12 oktober 2018 tot 19 december 2020 - Oedelem)
Historium Brugge
(Brugge)