Leçon de Mode N°33 : Mode & Art nouveau

 
Dit jaar vieren we 130 jaar art nouveau, een beweging die een totaalkunst nastreefde. De kunstenaars van deze beweging probeerden een nieuwe en moderne stijl te scheppen, zonder daarbij te kijken naar het verleden. Voor hun klanten maakten ze ontwerpen waarin elk detail zorgvuldig was uitgedacht. Sommigen van hen namen ook de damesmode op in hun creatieproces en verzetten zich tegen de historistische en eclectische mode uit Parijs. Onze twee spreeksters presenteren een ongekend panorama van de mode rond 1900.

Camille Paget, afgestudeerd aan de Ecole du Louvre, is wetenschappelijk medewerkster in het Horta Museum. Ze bestudeert vooral Victor Horta en de vrijmetselarij, zijn Congopaviljoen en de art-nouveaumode. En Mathilde Semal, afgestudeerd aan de Université catholique de Louvain, is curator in het Mode & Kant Museum. Haar afstudeerscriptie gaat over de culturele en sociale geschiedenis van 18e-eeuwse waaiers. Tegenwoordig wordt haar onderzoek gekenmerkt door een interdisciplinaire interesse in de esthetische en sociologische aspecten van de modegeschiedenis.

Praktische info

Dinsdag ovember om 18.30 u. (de deuren gaan open om 18.15 u.)
Militiezaal van het stadhuis
Duur: 1 uur
Lezing in het Frans
De lezing wordt gevolgd door een bezoek aan de Kantkamer in het Mode & Kant Museum aan de beurt, waar het kantseizoen in het teken staat van de art nouveau
Gratis toegang
Bevestiging van je deelname verloopt verplicht via ons reserveringsplatform (tickets weldra beschikbaar )
Mode & Kant Musuem
Violetstraat 12
1000 Brussel
Gratis
Elk type publiek

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!