Leesclub Joost

Je leest vooraf het gekozen boek enkomt nadien naar onze leesclub. Je praat met de andere aanwezigen over het boek, de auteur...onder de deskundige begeleiding van onze literatuurkenner Cathérine.
Boek Meteoor van Capek :
Een vliegtuigje stort neer en de enige overlevende wordt uit de wrakstukken gehaald en zwaar verbrand en in coma naar een ziekenhuis gebracht. Niemand weet wie hij is of waar hij vandaan komt. Ze noemen hem geval X.
Drie mensen - een zuster, een medepatiënt met helderziende gaven en een schrijver - doen ieder een poging om de identiteit en het leven van geval X te reconstrueren en op hun eigen manier te achterhalen wat er aan de noodlottige vlucht voorafging.
Karel Capek (1890 - 1938) is één van de meeste bekende en vertaalde auteurs uit het Tsjechische Interbellum. Hij schreef een trilogie, bestaande uit drie zelfstandig te lezen romans die samen een gemeenschappelijk thema delen : het achterhalen van de waarheid van iets dat reeds gebeurd is.
Zijn werken worden ingedeeld bij het genre sciencefiction en vergeleken met Britse auteurs als Huxley en Orwell. Hij is ook de uitvinder van het woord 'robot'.
Waar :
Bibliotheek - Zaal Lucifer
Karel Van Manderstraat 26
8760 Meulebeke
Telefoonnummer :
051/54.13.83
Tarief :
Gratis
Publiek :
Vanaf 16 jaar
Internet :
http://www.meulebeke.be
Toegevoegd door :
Martine Vandenbogaerde
accessibility

Dinsdag: van 19:30 tot 21:30

26 novemberNieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!