Leuven Jazz: Double Bill

Double Bill: Luca Bigband ft. Jesse van Ruller (NL) & Conservatorium Antwerpen ft. Jakob Bro (DK)

LUCA Bigband ft. Jesse van Ruller

Gitarist Jesse van Ruller behoort tot de grootsten van zijn generatie en speelde onder meer met Pat Metheny, George Duke, Toots Thielemans, Joe Lovano, Mike Stern, Philip Catherine, Roy Hargrove en Christian McBride.

De grote Amerikaanse gitarist Jim Hall zegt over hem: 'A most expressive player; he really touched me on a personal level.’

Samen met de bigband van Luca Jazz brengt hij een hommage aan het prachtige repertoire van Duke Ellingtons rechterhand Billy Strayhorn.

De Bigband is al jaren het paradepaardje van de jazzafdeling van Luca School of Arts. Onder leiding van Frank Vaganée (Brussels Jazz Orchestra) werkte het orkest de afgelopen aar samen met vele internationale solisten zoals Peter Herbolzheimer, Bert Joris, Michel Herr en Philip Catherine.Conservatorium Antwerpen ft. Jakob Bro (DK)

De afstudeerrichtingen Jazz en Woordkunst van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen zetten deze lente onmiskenbaar de toon met een eenmalige en niet te missen samenwerking. Met een verzameling eigen composities als uitgangspunt trekt de Deense meestergitarist Jakob Bro (ECM) met tien jonge muzikanten het repetitiehok in.

Tezelfdertijd verkennen zes aanstormende podiumtalenten onder leiding van acteur en theatermaker Jurgen Delnaet met open vizier het veld van de hedendaagse Deense poëzie. Samen schilderen ze voor het publiek een nieuw en adembenemend klanklandschap. Zorgvuldig opgebouwd, tegen een weidse horizon.
Waar :
30cc/schouwburg
Bondgenotenlaan 21
3000 Leuven
Telefoonnummer :
016 300 900
Tarief :
VVK: € 15 - € 13 met Cultuurkaart KU Leuven | KASSA: € 18 - € 16 met Cultuurkaart KU Leuven | UiTPAS met kansentarief: € 3,60
Publiek :
Vanaf 15 jaar
Internet :
https://www.leuvenjazz.be/nl/programma/detail/double-bill-lu
accessibility

Vrijdag: van 20:00 tot 23:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Casteels-Marga Quartet @ The Sounds jazz club
( 19 juni - Elsene)
Trio Harmani: A spicy blend of true Rebetiko
( 20 juni - Brussel)
SupaFly Quintet (SoulGroove)
( 21 juni - Brussel)
Jam in Brussels
(Van 24 oktober 2018 tot 26 juni 2019 - Brussel)
Le Jazz Après Shopping
(Van 6 april 2019 tot 7 mei 2022 - Brussel)