Leuven Jazz: Milkshake Banana 2.0

Milkshake Banana was een Belgische fusion jazzband die rond 1978 ontstond rond pianist Michel Ardui met de 3 broers Vandendriessche (Johan op sax en fluit, Peter op sax, en Koen op slagwerk), percussionist Frank Michiels, en achtereenvolgens Maarten Weyler, Vincent Kennis, Ferdinand Phillipot en nu Roman Korolik als bassist. Erik Vermeulen volgde Michel Ardui op als toetsenist, waarna de pianist Dirk Schreurs het team vervoegde.

Alles begon met het winnen van het Internationale Jazzconcours ‘Jazz Hoeilaart’ in 1979. Met een jeugdig enthousiasme speelde dit ensemble in heel wat café’s, maar evengoed op heel wat festivals in binnen- en buitenland (o.m. Jazz Middelheim, Brosella, Den Haag Jazz, Atlanta Rhythm&Jazz Festival, Montreux Festival, …). Ook kregen ze de kans om met Philip Catherine en Toots Thielemans op te treden. Verder werden er twee platen opgenomen en uitgebracht met de gewaardeerde medewerking van Michel Herr, Kevin Mulligan en Toots Thielemans.

In de jaren dat Milkshake Banana actief was, bouwde de band een reputatie op bij een publiek van jazzliefhebbers, maar evengoed van jongeren, door de combinatie van funky fusion-elementen met wereldmuziek en popinvloeden, steeds met een solide jazz background. Met name Johan en Peter hebben zich ook in meer ‘pure’ jazz geprofileerd door optredens met o.m. Eurojazz, Act Bigband, en talloze jazzoptredens met o.m. Richard Rousselet, Michel Herr, Charles Loos,…. Johan, Peter, Koen en Frank kwamen uiteindelijk terecht in zeer divers georiënteerde acts/ensembles als de Brt Bigband, Brt Jazzorkest, Raymond van het Groenewoud, Johan Verminnen, Maurane, Niagara, Clouseau, Tony Christie, de Wdr Bigband, Marc Moulin, …

Na enkele decennia - en op instigatie van vele ‘oude’ fans - willen Johan, Peter, Koen en Frank de draad weer terug oppikken door met Dirk Schreurs en Roman Korolik nieuwe interpretaties van materiaal uit het verleden te brengen naast wat nieuwe dingen.. De set-up is dus zoals vroeger: xofonisten (en aanverwante instrumenten), toetsen, basgitaar, drums en percussie.

Milkshake Banana maakt er geen geheim van: hun boodschap blijft dat muziek in het beste geval een combinatie kan zijn van avontuur (improvisatie), plezier, communicatie, eclecticisme en … passie !
Exclusief ! Slechts 1laatsen !
Aansluitend uitreiking Jazz & Mo’ Award + prijsuitreiking B-Jazz International Contest
Waar :
30cc/schouwburg
Bondgenotenlaan 21
3000 Leuven
Telefoonnummer :
016 300 900
Tarief :
Gratis
Publiek :
Vanaf 15 jaar
Internet :
https://www.leuvenjazz.be/nl/programma/detail/milkshake-bana
accessibility

Zondag: van 12:15 tot 13:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Casteels-Marga Quartet @ The Sounds jazz club
( 19 juni - Elsene)
Trio Harmani: A spicy blend of true Rebetiko
( 20 juni - Brussel)
SupaFly Quintet (SoulGroove)
( 21 juni - Brussel)
Jam in Brussels
(Van 24 oktober 2018 tot 26 juni 2019 - Brussel)
Le Jazz Après Shopping
(Van 6 april 2019 tot 7 mei 2022 - Brussel)